Traveling Alone Should You Do It 1

 

 

Το ταξίδι είναι υπέροχο γιατί μας βοηθάει να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και μας υποδεικνύει την ομορφιά της ανακάλυψης. Και φυσικά το ταξίδι είναι υπέροχο όταν έχουμε την κατάλληλη παρέα. Όμως, οι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να ταξιδέψουν μόνοι τους μια φορά, το επαναλαμβάνουν συνέχεια. Και ο λόγος είναι ότι το μοναχικό ταξίδι είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία την οποία δεν μπορεί κανείς εύκολα να την κατανοήσει αν δεν τη βιώσει...

 

 

1. Μαθαίνετε περισσότερα για τον εαυτό σας

 

Βγαίνετε στο δρόμο μόνοι σας και έρχεστε αντιμέτωποι με χιλιάδες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε και με τους φόβους σας. Αυτή η διαδικασία θα σας οδηγήσει στο να ανακαλύψετε ικανότητες και στοιχεία του χαρακτήρα σας που ποτέ δεν γνωρίζατε πιο πριν. Η περιπέτεια του ταξιδιού σας εκθέτει σε μοναδικές εμπειρίες ζωής που θα αποκαλύψουν πρωτόγνωρα κομμάτια του εαυτού σας. Όταν είμαστε μόνοι, κατανοούμε τη σημασία του να ακούμε την καρδιά και τη διαίσθησή μας. Κι αυτή η διαδικασία βελτιώνει την επικοινωνία με τον εσωτερικό μας εαυτό. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξίδεψαν και ανακάλυψαν τον πραγματικό σκοπό της ζωής τους.

 

 

2. Θα δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας

 

Το μοναχικό ταξίδι θα σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τα όρια και τις ικανότητές σας και θα ανακαλύψετε τη δύναμή σας όταν θα κληθείτε να ξεπεράσετε διάφορες δυσκολίες που θα προκύψουν. Όταν θα τις έχετε ξεπεράσει, θα νιώσετε ότι μπορείτε να καταφέρετε σχεδόν τα πάντα.

 

 

3. Το μοναχικό ταξίδι είναι πιο οικονομικό

 

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, είναι πιο εύκολο να ορίσετε τον προϋπολογισμό που θέλετε για το ταξίδι. Αποφασίζετε μόνοι σας που, πότε και τι θα φάτε. Και έτσι μπορείτε να κάνετε οικονομία και να ξοδέψετε τα χρήματά σας για να επισκεφθείτε κάποια άλλη πόλη ή κάποιο άλλο μέρος.

 

 

4. Θα σας βοηθήσει να βγείτε έξω από τη ζώνη ασφαλείας σας

 

Η εμπειρία θα σας δείξει πως μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες μόνοι σας. Κάνοντας ένα μοναχικό ταξίδι, αυτομάτως εκθέτετε τον εαυτό σας σε προκλήσεις θα σας διδάξουν την υπομονή, την επιμονή αλλά και την υπέρβαση. Μπορεί να χρειαστεί για παράδειγμα να κάνετε οτοστόπ ή να σας φιλοξενήσουν κάπου. Αυτές είναι μοναδικές εμπειρίες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας, μα πάνω απ’ όλα σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το φόβο για το άγνωστο.

 

 

5. Θα γίνετε φίλοι με τον εαυτό σας

 

Ένα μοναχικό ταξίδι θα σας προσφέρει μια πραγματική γνωριμία με τον εαυτό σας, με τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Μιας και θα είναι ο μοναδικός σας σύντροφος, θα γίνετε φίλοι. Θα αρχίζετε να απολαμβάνετε την παρέα του εαυτού σας και θα εκτιμήσετε περισσότερο το δώρο της μοναχικότητας.

 

 

6. Θα κάνετε πιο εύκολα καινούργιους φίλους

 

Ένας μοναχικός ταξιδιώτης έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να συνάψει φιλικές σχέσεις με ντόπιους ή άλλους ταξιδιώτες. Θα ανταλλάξετε εμπειρίες, απόψεις με ανθρώπους που δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να προσεγγίζατε αν ήσασταν με παρέα.

 

 

7. Το μοναχικό ταξίδι είναι μια καλή ψυχοθεραπεία

 

Το ταξίδι αποτελεί μια ιδανική ψυχοθεραπεία. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, απορροφάστε από τα τοπία, τους ανθρώπους και τις νέες εμπειρίες. Έτσι, γίνεστε κι εσείς ένας άλλος άνθρωπος. Ό,τι ήσασταν στον τόπο σας, δεν υπάρχει πια. Οι στεναχώριες, τα προβλήματα, μένουν όλα πίσω σαν ένα μακρινό όνειρο.

 

 

8. Χαράζετε τον δικό σας δρόμο

 

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, πάτε εκεί που θέλετε να πάτε. Δεν συμβιβάζεστε για χάρη της παρέας. Αποφασίζετε που θα πάτε, τι θα κάνετε, με ποιον θα μιλήσετε. Είναι πραγματικά ένας κόσμος άπειρων δυνατοτήτων όπου μπορείτε να κάνετε τα πάντα χωρίς να σας φέρει αντίρρηση κανείς.

 

 

9. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα το μέρος που επισκέπτεστε

 

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, η διάδραση με την ντόπια κοινωνία είναι πολύ μεγαλύτερη. Γνωρίζετε καλύτερα το φαγητό, την πόλη, την μουσική, τους ανθρώπους του τόπου. Και φυσικά μαθαίνετε πολύ πιο γρήγορα τη γλώσσα τους.

 

 

10. Μαθαίνετε να βασίζεστε στον εαυτό σας

 

Το μοναχικό ταξίδι θα σας μάθει πολλά. Το πιο σημαντικό όμως που θα σας μάθει είναι η αίσθηση ότι όλα εξαρτώνται από εσάς. Μπορεί να είναι ένα άβολο συναίσθημα στην αρχή αλλά αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδυναμωτική εμπειρία που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση ή απώλεια στη ζωή σας.

 

 

11. Η συνολική εμπειρία είναι πολύ πιο έντονη

 

Όταν ταξιδεύετε μόνοι, τότε κάθε εμπειρία είναι πολύ πιο έντονη από το αν ταξιδεύατε με παρέα. Θα ανακαλείτε τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τη χαρά που ζήσατε. Θα σκέφτεστε τις αποφάσεις και τα μαθήματα που πήρατε και πιθανότατα θα έχετε να διηγείστε πολλές ιστορίες στους φίλους και στους αγαπημένους σας.

 

Το μοναχικό ταξίδι αλλάζει για πάντα τον άνθρωπο!

 

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835 REVOLUT GB32 REVO 0099 7039 3051 61