Έξι σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη ζωή σου...

Έξι σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη ζωή σου...

Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις αλλαγές; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή και πολύ μεγάλη για να την κάνεις καρναβάλι. Ιδού κάποια σημάδια ότι πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις την αλλαγή στα σοβαρά:

1. Κάθε Δευτέρα περιμένεις την Παρασκευή

Η Παρασκευή είναι μια πολύ διασκεδαστική μέρα. Είναι όμως μόνο αυτή διασκεδαστική; Αν κρατάς όλη σου τη χαρά για τα σαββατοκύριακα, έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς σοβαρά την ποιότητα της ζωής σου. Δε θέλω να με αντιληφθείς λάθος. Είναι ωραίο να κάνεις σχέδια για το σαββατοκύριακο και να χαίρεσαι για αυτό. Όμως μόνο το Σαββάτο και η Κυριακή είναι μέρες; Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις να βλέπεις κάθε μέρα σαν μια όμορφη συναρπαστική μέρα; Χρειάζεται λίγη δουλειά για να το καταφέρεις όμως πραγματικά μπορείς να αισθάνεσαι τη χαρά και τη ζωντάνια κάθε μέρα – ακόμα και τις Δευτέρες.

2. Ζεις για τις διακοπές

Οι διακοπές είναι υπέροχες, αλλά τι θα έλεγες να δημιουργήσεις μια ζωή από την οποία δε θα χρειάζεται να πάρεις άδεια; Κάποιος είχε πει: «αντί να σκέφτεσαι πότε θα είναι οι επόμενες σου διακοπές, μάλλον θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις μια ζωή από την οποία δε χρειάζεται να αποδράσεις». Ωραίες είναι λοιπόν οι διακοπές αλλά δε θα ήταν το ίδιο ωραίο να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και κάποιες άλλες στιγμές μέσα στον χρόνο και όχι μόνο στις δύο ή τρεις εβδομάδες που σου παρέχονται;

3. Δε ζεις σύμφωνα με τις δικές σου προτεραιότητες

Σημείωσε 3 πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για σένα. Στη συνέχεια γράψε 3 πράγματα πάνω στα οποία επικεντρώνεσαι καθημερινά. Τι παρατηρείς; Αφιερώνεις το χρόνο σου στα 3 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου; Αν σταθερά επικεντρώνεσαι σε αυτά που έχουν περισσότερο σημασία στη ζωή σου τότε έχεις βρει το κλειδί για να ζεις μια ολοκληρωμένη ζωή. Αν όμως δεν στρέφεις την προσοχή σου σε αυτά τότε έχεις έρθει η ώρα να το αλλάξεις.

4. Δεν έχεις βρει τι σου αρέσει να κάνεις

Αν δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη τι είναι αυτό που σε παθιάζει, δε θα μπορέσεις ποτέ να το βρεις μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα κάνοντας ότι κάνεις μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Για να ανακαλύψεις ποιο είναι το πάθος σου πρέπει να δημιουργήσεις χώρο στη ζωή σου για να το βρεις. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να δει ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και τι κεντρίζει το ενδιαφέρον σου. Ξεκίνα να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, να περνάς το χρόνο σου με ενδιαφέροντες ανθρώπους, που θα μπορούσαν να σε εμπνεύσουν, και να κάνεις πράγματα που θα σε διασκεδάζουν αντί να κάνεις πράγματα που σου ρουφούν ενέργεια και ζωντάνια.

5. Αισθάνεσαι ότι ζηλεύεις

Αν αισθάνεσαι ότι ζηλεύεις κάποιον ή κάποια σκέψου για ποιον λόγο θα ήθελες να είσαι σαν κι αυτόν/η ή να έχεις αυτό που έχει εκείνος/η και ποια είναι τα κίνητρά σου. Το να ζεις μια ζωή με τους δικούς σου όρους, επικεντρωμένος/η στις δικές σου αξίες, στις δικές σου προτεραιότητες και στις δικές σου δυνάμεις θα σου δώσει περισσότερη ικανοποίηση από το να προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος/η ή να έχεις αυτό που έχει εκείνος/η.

6. Δε θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που βγήκες από τη ζώνη άνεσης σου

Η ζωή ξεκινάει εκεί που τελειώνει η ζώνη άνεσης και μπορεί να γίνει πολύ συναρπαστική αν βγεις από το κλουβί που έφτιαξες για σένα. Η ζωή είναι μικρή για να μην τη ζήσεις στο έπακρο. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις τη ζωή σου ξεκίνησε σήμερα κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα για να συναντήσεις τα όνειρά σου. Συνέχισε ότι και να γίνεται. Να είσαι στο δικό σου μονοπάτι και άσε τα σκυλιά να γαβγίζουν.