10 από τα πιο μυστήρια μέρη του κόσμου...

10 από τα πιο μυστήρια μέρη του κόσμου...

1. Οι κατευθυντήριοι λίθοι της Τζώρτζια

Πρόκειται για ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Τζώρτζια των ΗΠΑ. Συχνά αναφέρεται ως το “Αμερικάνικο Στόουνχεντζ”, ένας τίτλος που έχει επίσης αποδοθεί κατά καιρούς σε μια σειρά από άλλες κατασκευές. Είναι ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα “νέες” εντολές, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: βαβυλωνιακά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά και αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Αν και το μνημείο δεν περιέχει κρυπτογραφημένα μηνύματα , ο σκοπός και η καταγωγή του παραμένουν άγνωστα. Η έλλειψη πληροφοριών δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστήριου η οποία αφήνει χώρο σε πολλές εκδοχές. Ομάδες όπως οι Ροδόσταυροι και οι Μασόνοι θεωρούνται κατά πολλούς οι πιθανοί κατασκευαστές του.

guidestones 1

2. Το μάτι της Σαχάρας - Μαυριτανία

Αποκαλείται «Το Μάτι της Σαχάρας» και είναι μια τεράστια τρύπα στο βράχο που προκαλεί ένα απόκοσμο θέαμα. Αντικρίζοντάς το έχει κανείς την αίσθηση ότι προήλθε από χτύπημα μετεωρίτη. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την διαμόρφωση και τις αλλαγές του από πλάνα τραβηγμένα από διαστημόπλοια.
Ανακαλύφθηκε το 1960 και πολλοί ερευνητές υπέθεσαν τότε ότι προήλθε από πρόσκρουση μετεωρίτη, θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα.
Η επίσημη ονομασία του είναι «Δομή Richat», βρίσκεται στην έρημο της Μαυριτανίας, στα δυτικά της Αφρικής και είναι από τις μεγαλύτερες γεωλογικές δομές του πλανήτη.

Image result for Το μάτι της Σαχάρας - Μαυριτανία

3. Κινούμενες πέτρες - death valley, California

Στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνιας με 50 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία και εν μέσω μυστηριώδους σιωπής, γιγάντιοι ογκόλιθοι μετακινούνται μόνοι τους στην επιφάνεια της ερήμου.Έχουν καταμετρηθεί πάνω από δέκα επτά τέτοιες πέτρες που ...διασχίζουν απ’ άκρο σε άκρο την έρημο σχηματίζοντας παράξενα σχήματα. Μπορούν να ‘ταξιδεύσουν’ μέχρι και 350 γιάρδες σε ένα χρόνο.

Image result for Κινούμενες πέτρες - death valley, California

4. Το τρίγωνο των Βερμούδων, Ατλαντικός Ωκεανός

Ίσως από τα πιο διάσημα μέρη του πλανήτη, όταν αναφερόμαστε σε μυστήριο, το τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα τρίγωνο στον Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στο Μαϊάμι, τις Βερμούδες και το Σαν Χουάν, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οι εξαφανίσεις αυτές αποδίδονται από διάφορους αστικούς μύθους σε παραφυσική δραστηριότητα, θαλάσσια τέρατα ή σε εξωγήινα όντα, επίσημες υπηρεσίες, όμως, έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στην περιοχή είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού.

5. Yonaguni - Υποβρύχια μνημεία στην Ιαπωνία

Ανακαλύφθηκε το 1986 από ένα δύτη, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας από τον θαλάσσιο γεωλόγο Μασαάκι Κιμούρα, ο οποίος υποστηρίζει πως ο λίθινος όγκος λαξεύτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Μελετώντας τη δομή και τη φυσιολογία του, ο Κιμούρα έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει πάνω σε αυτό ίχνη προγενέστερης ύπαρξης μίας πυραμίδας, κάστρων, δρόμων και μνημείων, πράγμα που τον οδηγεί στην εικασία ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απομεινάρι της χαμένης ηπείρου των Μου, που αποτελεί την αντίστοιχη Ιαπωνική εκδοχή της Ατλαντίδας.

Yonaguni 4

6. Η λίμνη με τους σκελετούς στην Ινδία

Το 1942 ένας δασοφύλακας στην περιοχή Ρούπκουντ (Roopkund) της Ινδίας, έκανε μια τρομερή ανακάλυψη. Πέντε χιλιάδες μέτρα πάνω από τη θάλασσα, στον πάτο μιας μικρής κοιλάδας, υπήρχε μια παγωμένη λίμνη γεμάτη σκελετούς. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, ο πάγος έλιωσε και φανέρωσε περισσότερα υπολείμματα σκελετών που επέπλεαν στο νερό ή βρίσκονταν στην άκρη της λίμνης. Αμέσως κρίθηκε επιβεβλημένη η αναγνώριση των θυμάτων. Από τις εξετάσεις που έγινε εξακριβώθηκε ότι οι σκελετοί που βρέθηκαν χρονολογούνταν πολύ πιο πριν από το 1940. Υπήρχαν περισσότεροι από 200 σκελετοί μέσα και γύρω από τη λίμνη και ίσως αρκετοί βρίσκονταν στα βάθη της λίμνης, που ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα, αλλά και κάτω από το έδαφος.

Image result for Η λίμνη με τους σκελετούς στην Ινδία

7. Aokigahara Forest, το δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία

Το Aokigahara είναι ένα δάσος στους πρόποδες του ιερού ηφαιστειακού όρους Fuji στην Ιαπωνία. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν αποφασίσει να τερματίσουν την ζωή τους στο Aokigahara από το 1950. Η φρικιαστική αυτή μόδα ξεκίνησε από την ώρα που ο Seicho Matsumoto δημοσίευσε την νουβέλα του Kuroi Kaiju (Μαύρη Θάλασσα των Δέντρων), όπου δύο από τους χαρακτήρες του αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν στο "τέλειο μέρος για να πεθάνεις".Από τότε εκατοντάδες Ιάπωνες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή ανάμεσα στα αμέτρητα δέντρα του δάσους Aokigahara.

Image result for Aokigahara Forest, το δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία

8. Ο δίσκος της Φαιστού

Ο δίσκος της Φαιστού ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο Luigi Pernier το 1908 στο μινωικό ανάκτορο της Φαιστού. Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από ψημένο πηλό και περιέχει μυστηριώδη σύμβολα που ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν μια άγνωστη μορφή ιερογλυφικών. Πιστεύεται ότι έχει σχεδιαστεί κάποια στιγμή κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι τα ιερογλυφικά μοιάζουν με τα σύμβολα της Γραμμικής Α και της Γραμμικής Β, που χρησιμοποιούνταν κάποτε στην αρχαία Κρήτη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι και η Γραμμική Α διαφεύγει αποκρυπτογράφησης. Σήμερα, ο δίσκος παραμένει ένα από τα πιο διάσημα αινίγματα της αρχαιολογίας.

9. Ο φάρος στο ακρωτήριο Aniva - Ρωσία

Ο φάρος του Mys Aniva, επίσης γνωστός και ως ακρωτήριο Aniva, χτίστηκε το 1939 απέναντι από την ακτή του νησιού της Σαχαλίνης. Το νησί ανήκε στη Ρωσία ενώ το 1905 πέρασε στα χέρια της Ιαπωνίας. Φήμες λένε ότι ο φάρος είναι στοιχειωμένος από φαντάσματα που ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα.

10. Longyearbyen - Νορβηγία

Σε αυτό το σημείο του κόσμου, στο αρχιπέλαγος των νησιών Svalbard, μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου κάθε χρόνο ο ήλιος δεν δύει ποτέ.