Μαγειρεύουμε κι ακούμε cooking songs

Μαγειρεύουμε κι ακούμε cooking songs

 

Η αλήθεια είναι ότι μ’ αρέσουν τα άρθρα που σχετίζονται με το φαγητό και τη μουσική, αλλά κυρίως έχουν αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Όλα ξεκίνησαν από μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτιάξω φαλάφελ! Σκέφτηκα πως μια κατηγορία κουζίνας που δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω φτιάξει κάποιο πιάτο της είναι η ανατολίτικη. Μια και δυο ψάχνω στο διαδίκτυο συνταγές για φαλάφελ, αλλά από την άλλη ήθελα να δώσω στο πιάτο μου και ένα μεσογειακό χαρακτήρα κι έτσι κατέληξα σε μια συνταγή από το γαστρονόμο για φαβοκεφτέδες. Η σύγχρονη εκδοχή του ήταν να παντρέψω την φάβα με τα ρεβύθια… η επίσημη συνταγή κι η σωστή είναι η παρακάτω: Φαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάτας

 

Το τραγούδι που θα συνοδεύει την μαγειρική σας τι άλλο; «Φάβα»

 

 

 

 

Και συνεχίζω με την επόμενη μαγειρική εμπειρία, που δεν ήταν αποτυχημένη, αντίθετα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θυμάστε την μόδα που είχε ξεκινήσει με το γιαουρτοπαγωτό; Είναι αλήθεια πως δεν συγκρίνεται το παγωτό, με το γιαουρτοπαγωτό…αλλά αν επιθυμείς να προσέξεις λίγο τώρα το καλοκαίρι την διατροφή σου κράτα σημειώσεις:

 

Υλικά:

 

Ένα γιαούρτι στραγγιχτό χαμηλά λιπαρά

Ένα μάνγκο σε κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κ κομπόστα ανανά ή άλλο φρούτο)

Σιρόπι μάνγκο (αν έχετε χρησιμοποιήσει άλλο φρούτο προτιμήστε 2 βανίλιες)

1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα κομμάτια μάνγκο στο τέλος για να μην λιώσουν. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Τραγούδι για την συνταγή: https://www.youtube.com/watch?v=-Ulm6P9IP-s

Κάθε χρονιά μαθητές μου ζητούν να μαγειρέψω κάτι μιας και από μουσική, και ασκήσεις έχουν χορτάσει. Σκέφτηκα ένα κέικ γεμιστό και πλούσιο σε σοκολάτα!

 

Υλικά συνταγής:

 

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε την σοκολάτα και την μαργαρίνη σε κατσαρόλα και τα λιώνουμε.

Στο μπολ του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2’.Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί. Κόβουμε τα γεμιστά μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε το τέλειο κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230 C αέρα για 15΄ (να σκάσει η επιφάνεια του).

Ένα τραγούδι για το μπισκότο:

 

 

Κι άλλο ένα τραγούδι για την σοκολάτα:

 

 

Υγ: Καλή επιτυχία στις συνταγές και καλή ακρόαση!

Αναστασία Τσουκαλά