The Theta series - Ολονύχτια Βιωματική performance Ύπνου στην Στέγη...

The Theta series - Ολονύχτια Βιωματική performance Ύπνου στην Στέγη...

Η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με τον συνθέτη Τρύφωνα Κουτσουρέλη, δημιουργεί μια βιωματική performance ύπνου με πρωταγωνιστές την Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και 50 καλεσμένους – θεατές στις 29 Μαΐου 2016.

Οι καλεσμένοι θα μυηθούν στα μυστικά της σκηνικής αντίληψης, πίνοντας το τσάι τους στο φουαγιέ. Κατόπιν θα οδηγηθούν στον παραστασιακό χώρο του Ύπνου ( Κεντρική Σκηνή) από ένα «μυστικό» μονοπάτι. Θα διαλέξουν το στρώμα τους, θα δράσουν, θα συμπράξουν, θα διαβάσουν τα όνειρά τους (ή τα όνειρα άλλων). Oι καλεσμένοι θα καλούνται να επιλέξουν σκηνικές δράσεις, δημιουργώντας το δικό του έργο ο καθένας, παρατηρώντας ταυτόχρονα το συνολικό αποτέλεσμα που όλοι μαζί δημιουργούν, με τις αποφάσεις τους. Θα δουν την Κεντρική Σκηνή να ζωντανεύει με μια σκηνοθετημένη σύνθεση μουσικής, φωτισμών και λειτουργίας των στοιχείων του θεάτρου και θα περάσουν σε μια υπερβατική κατάσταση του νου. Τέλος θα κοιμηθούν πάνω στο θεατρικό «σανίδι» συνδέοντας την παραστασιακή συνειδητότητα με την κατάσταση του Ύπνου. Το πρωινό ξύπνημα έρχεται από το φως της «Σκηνής» και ο πρωινός καφές συνοδεύει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων!

Η βιωματική performance The Theta Series είναι μια ολονυχτία στη Στέγη που σηματοδοτεί τη σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, με την παραστασιακή δράση και τον ύπνο, με την θεατρική πράξη και την φαντασία.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016 | Στέγη | 22:00

* Theta waves state το πρώτο στάδιο εισόδου στην ονειρική κατάσταση στην διάρκεια του ύπνου.