Τι περιμένουμε από την αποψινή ψηφοφορία

Τι περιμένουμε από την αποψινή ψηφοφορία

Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος να εκφράσω την άποψη για το αν πρέπει η κυβέρνηση να ψηφίσει απόψε τα νέα μέτρα.

Πιστεύω ότι μέτρα, λογικά πιο ήπια, έπρεπε να είχαν ψηφισθεί από όλους στην αρχή της κρίσης το 2009, ή αν θέλετε αρκετά πριν.

Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαμε επιχειρήσει τότε να αποχωρήσουμε πηγαίνοντας σε τοπικό νόμισμα. Σήμερα, σχεδόν 7 χρόνια μετά, κάνουμε αυτά που δεν κάναμε τότε, σε χειρότερη εκδοχή και με σαφώς λιγότερες πιθανότητες επιτυχίες.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, αλλά τα συμφέροντα των βουλευτών και των κομμάτων τους.

Ποια είναι η θέση του λαού;, η όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λύση της κρίσης. Υπάρχει πιο ξεκάθαρος δρόμος από το να κάτσουν και οι 300 και να αποφασίσουν πιο είναι το κοινό συμφέρον και να το εφαρμόσουν ομόφωνα;.

Αυτά δεν τα λέω τώρα, αλλά από τα τέλη του 2013, υπάρχουν γραμμένα στη στήλη Θέματα, ας τα ψάξει όποιος θέλει, και τότε δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Παναγία του Σουμελά, αλλά οι άλλοι υποψήφιοι σωτήρες.

Αν ψηφισθούν και πετύχουν τα νέα μέτρα, ο Τσίπρας θα γίνει εθνικός ήρωας, παρά τα θύματα που θα προκαλέσουν οι αποψινές ψηφοφορίες. Αν όχι, θα πρέπει να βρίσκει συνέχεια τρόπο να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις της βουλής, στην καθυστέρηση έχει δείξει ότι είναι καλός, διαφορετικά δύσκολα θα την γλυτώσει, γιατί αυτοί που τον αγαπάνε και τον στηρίζουν, θα τα έχουν τινάξει.

Πάντα βέβαια θεωρητικά, υπάρχει το ενδεχόμενο την τελευταία στιγμή να την κοπανήσουν κάποιοι και να μην περάσουν τα μέτρα, τότε το κλάμμα θα είναι ακόμα χειρότερο.

Κώστας Ζουγρής