Εσείς μισείτε ή αγαπάτε τους Rush;

Εσείς μισείτε ή αγαπάτε τους Rush;

Με αφορμή κάποιες λίστες με θέμα το Heavy Metal, μερικοί από τους φίλους μας κατηγόρησαν αυτούς που ψήφισαν το 1985 σε λίστες Heavy Metal τους Rush τους οποίους δεν κατατάσσουν με τίποτα σε αυτό το είδος μουσικής.

Βέβαια αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, συχνά φίλοι της μουσικής στην Ελλάδα πιστεύουν ότι ξέρουν περισσότερα από τους πολίτες της Αμερικής και Αγγλίας και αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με την μουσική σε διάφορα ΜΜΕ.

Οι Rush, οι οποίοι είναι από τα συγκροτήματα που εκτιμούμε εγώ και ο Πετρίδης, όχι μόνο δικαιούνται να υπάρχουν σε ανάλογες λίστες, αλλά είναι και από τους πρωτοπόρους του είδους αφού οι επιρροές τους προέρχονται από Black Sabbath, Cream, Led Zeppelin και Who.

Όλες οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανάλογες σελίδες στο διαδίκτυο τους αναφέρουν σαν συγκρότημα που ανήκει στο Progressive Rock στο Hard Rock και το Heavy Metal. Αυτό γιατί στα 50 περίπου χρόνια καριέρας, έχουν αλλάξει μουσικές κατευθύνσεις.

Το θέμα είναι αν σας αρέσουν ή όχι σαν συγκρότημα και όχι το που ανήκουν, αυτό πιο κατάλληλοι να το κρίνουν είναι αυτοί που δημιούργησαν τα συγκεκριμένα μουσικά είδη.

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που τους αναφέρουν σαν επιρροή τους; Alice in Chains, Anthrax, Fishbone, Foo Fighters, Jane's Addiction, Manic Street Preachers, Metallica, No Doubt, Pixies, Porcupine Tree, Primus, Queensrÿche, Rage Against the Machine, The Smashing Pumpkins, Soundgarden, Dream Theater, Tool, Symphony X. Trent Reznor

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/12799-10-rush

Κώστας Ζουγρής