Βινύλιο αγάπη μου....

Βινύλιο αγάπη μου....

Iron Maiden Empire of the Clouds

Εντυπωσιακά τα νούμερα για την ειδική έκδοση του Empire Of The Clouds σε 12'' των Iron Maiden που πλησίασε τα 1000 αντίτυπα, το 7'' του TVC 15 του David Bowie σε ειδική έκδοση, όπως και το Picture Disc με το The Man Who Sold The World του ίδιου καλλιτέχνη που περιλαμβάνει και ένα EP.

Οι καλλιτέχνες από τον χώρο του Heavy Metal είχαν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση με αρκετούς αγοραστές να κάνουν σαν μικρά παιδιά για τις ειδικές εκδόσεις που έβρισκαν.

Ειδικές εκδόσεις, όπως αυτή με το soundtrack του πρόσφατου Star Wars βρήκαν αμέσως τους αγοραστές τους.

Αναφορά για 3000 βινύλια μέσα σε μια μέρα από το κεντρικό κατάστημα αλυσίδας στην Αθήνα, είναι ένα νούμερο αρκετά ψηλό για την εποχή μας σύμφωνα με όσους ξέρουν.

Η επιφυλακτικότητα καταστημάτων και εταιριών, τα περιορισμένα αντίτυπα που στέλνουν οι ξένοι λόγω περιορισμένου στοκ, συρρίκνωσης της αγοράς, Capital controls κλπ στέρησε αρκετές πωλήσεις και έσοδα σε μια εποχή που άρχισαν να φαίνονται αγοραστές σε ένα μουσικό προϊόν.

Οι νεαροί φίλοι της μουσικής, σε μεγάλο ποσοστό βλέπουν το βινύλιο σαν ένα νέο προϊόν, αφού μιλάμε για ειδικές εκδόσεις με περισσότερο βάρος από τα παλιά βινύλια και διάφορα άλλα έξτρα που τα κάνουν πιο ελκυστικά.

Κώστας Ζουγρής