Ελλάδα: Μια απέραντη ταμπέλα ενοικιάζεται

Όταν επιστρέφεις σπίτι σου στρίβοντας στο δρόμο που έχει πάρει το όνομα του προ- προπάππου σου, στον δρόμο δεξιά έχει 4-5 μαγαζάκια, ένα από αυτά που εγώ το έβλεπα εδώ και 25 χρόνια, έκλεισε. Στην πόρτα εκτός από ενοικιάζεται έχει μία ανακοίνωση σε χαρτί που γράφει με στυλό ΤΕΛΟΣ. Είμαι βέβαιος ότι σαν κάτοικος της περιοχής θα είχες δοκιμάσει πολλές φορές τα καταπληκτικά γλυκά του.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα, μια απέραντη ταμπέλα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ, εντάξει, μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν είσαι χειρότερος από τους προκατόχους σου, αλλά αυτό δεν φτάνει, η χώρα κάθε μέρα ΄σκοτώνει΄ τους νέους και γέρους κατοίκους της.

Το ότι βγαίνουν πιο συχνά στην φόρα οικονομικά σκάνδαλα, δεν λέει τίποτα, απλά δείχνει πόσο πίσω ήμαστε ακόμα και την στιγμή που κανείς δεν επιστρέφει τα χρήματα που έχει κλέψει, καταχραστεί ή έχει λάβει παράνομα δεν βοηθάει να φάει ο πεινασμένος, να ντυθεί ο γυμνός, να ζεσταθεί ο άστεγος.

Λαϊκισμός, ε, για μπες στον ηλεκτρικό που σε κάθε στάση μπαίνουν δυο δυο οι επαγγελματίες οι ανήμποροι πολίτες και σπαράζουν την καρδιά όσων έχουν ζήσει σε μια διαφορετική χώρα.

Αν είναι να κάνεις αυτό που πρέπει κάντο σήμερα, τώρα, διαφορετικά τραγούδησέ μας το Movin' Out (τραγούδι του Αντώνη, Anthony's Song) και γειά σου, έχουν σειρά άλλοι σωτήρες μας

ΚΖ

https://www.youtube.com/watch?v=L8Z6Yi_tlhs