Η μουσική μπαίνει σε ύφεση, θα ακούμε τα αποθέματα

Από την αρχαιότητα οίνος και μουσική είχαν μία στενή σχέση που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι μουσικές εξελίξεις βοήθησαν να αποκτήσουν ένα ακόμα κοινό σημείο, όσο παλαιότερα, τόσο και καλύτερα.

Με την είσοδο της νέας χρονιάς, θα διαπιστώνουμε κάθε εβδομάδα ότι θα κυκλοφορούν όλο και λιγότεροι αξιόλογοι δίσκοι.
Αυτό παρατηρήθηκε βέβαια και στα προηγούμενα χρόνια γι' αυτό και οι πωλήσεις των νέων άλμπουμ συνεχώς υποχωρούν.
Οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές υπέρ του παρελθόντος.

Αν εξαιρέσουμε τους νέους καλλιτέχνες και λάβουμε υπ' όψιν τους καλλιτέχνες που έχουν τουλάχιστον 3 άλμπουμ στο ενεργητικό τους, θα διαπιστώσουμε ότι ελάχιστοι από αυτούς μας παρουσίασαν άλμπουμ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν.
Η πτώση των πωλήσεων των πετυχημένων εμπορικά καλλιτεχνών της εποχής μας, δεν οδήγησε όμως σε σημαντική πτώση των γενικών πωλήσεων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το παλαιότερο ρεπερτόριο κράτησε τις πωλήσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Τι περιμένουμε λοιπόν μέσα στο στο 2014?, νέα άλμπουμ από όλους όσους κυκλοφόρησαν δίσκους μέσα στον προηγούμενο χρόνο, γιατί αν ακολουθήσουν την μέχρι τώρα τακτική τους και κυκλοφορήσουν νέα άλμπουμ το 2015, θα στραφούμε μοιραία σε παλαιότερο ρεπερτόριο και ειδικά στην δεκαετία του '70 που όπως λέει ο Γιάννης ήταν η καλύτερη όσον αφορά τα άλμπουμ στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.
Θα θυμηθούμε μαζί μερικά από τα πιο εμπορικά άλμπουμ αυτής της δεκαετίας και θα εκτιμήσουμε παράλληλα την επίδραση που είχαν στην μουσική.

Τhe Wall, Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here-Pink Floyd: Οι Pink Floyd κατάφεραν να έχουν μέσα στην δεκαετία 3 άλμπουμ που θα τους περάσουν στην αθανασία, και λέμε θα, παρ' όλο που πιστεύουμε ότι αυτό έχει γίνει ήδη.
Physical Graffity, Houses Of The Holy, Led Zeppelin IV: Τουλάχιστον 3 από τα άλμπουμ τους στην δεκαετία που θα πρέπει να αποκτήσει κανείς και να τα φυλάξει για τα παιδιά του όπως αυτά των Pink Floyd.
Rumours:Fleetwood Mac έγινε επιτυχία ξανά πέρυσι 40 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία και σίγουρα οι νεότεροι θα το ξανασυναντήσουν μπροστά τους.

Hotel California: Eagles ένα συγκρότημα που δεν έκανε το μπαμ στην εποχή του εκτός Αμερικής όπως λέει ο πατέρας μου, αλλά....σαν το παλιό καλό κρασί, το άλμπουμ με τα καλύτερά τους είναι από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών.
Αυτά είναι μερικά από τα πιο εμπορικά άλμπουμ της δεκαετίας του '70, για το πλούσιο ρεπερτόριο της δεκαετίας αναζητήστε το βιβλίο του πατέρα μου και του Γιάννη, ΄Τα Άλμπουμ του Αιώνα΄.

Λουίζα Ζουγρή