Led Zeppelin: Ακολούθησαν τον κανόνα (Γιάννης Πετρίδης)

Led Zeppelin: Ακολούθησαν τον κανόνα (Γιάννης Πετρίδης)

Ακούγοντας σήμερα το πρωί ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, τους Led Zeppelin στην νέα έκδοση του άλμπουμ In Through The Out Door συνειδητοποίησα για μία ακόμα φορά την εξυπνάδα των Αγγλων, από τους Beatles και τους Rolling Stones μέχρι τους Arctic Monkeys και τους Muse να βασιστούν και να αντιγράψουν τα είδη της μουσικής που κυριαρχούσαν στην μουσική πριν από το 1960.

Προσέξτε δεν λέω ότι όλοι αυτοί δεν είναι Super vταλαντούχοι, αλλά το ότι είχαν την ικανότητα με το ταλέντο τους να μεταμψυχώσουν στην μουσική τους την Αμερικάνικη παράδοση.

Επιβεβαιώνοντας ότι το ροκ γεννήθηκε στην Αμερική, αν ακούσει κανείς την μουσική που κυριαρχούσε στην Αγγλία μέχρι την εμφάνιση των Beatles, ήταν εντελώς 5ης κατηγορίας σε σύγκριση με τα Αμερικάνικα της ίδιας εποχής.

Οι Led Zeppelin είναι ένα από τα πολλά μεγάλα ονόματα που η εκπομπή μας στο πρώτο σημαντικό ρόλο στην προβολή τους στην Ελλάδα και αύριο θα ακουσθούν σε μία επετειακή εκπομπή που θα κάνω προσκεκλημένος του Πάνου Χρυσοστόμου 5-7 στο Α΄Πρόγραμμα και στο Κόσμος.

Θα ακουσθούν τουλάχιστον άλλα 19 ονόματα που πρωτακούστηκαν στην εκπομπή μας που σταμάτησε τόσο βίαια από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Γιάννης Πετρίδης