Ένας χρόνος γεμάτος μελωδία, γλύκα και αλμύρα!

Ένας χρόνος γεμάτος μελωδία, γλύκα και αλμύρα!

 

Από την Αναστασία Τσουκαλά

 

Το 2018 ήταν μια χρονιά με πολλές δραστηριότητες και πολλά χόμπι. Γενικά σαν χαρακτήρας ενθουσιάζομαι με ο,τιδήποτε νέο ή ακόμα καλύτερα με ο,τιδήποτε μπορεί να με κρατά σε εγρήγορση. Αποφάσισα λοιπόν αυτήν την χρονιά, που σε λίγο θα μας αφήσει, να ασχοληθώ με την γυμναστική...μιας και έχει κίνηση και θέληση. Και τα δύο στοιχείο ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία μου...αλλά πάλι ανήκω και στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων που πάντα έχουν μια δικαιολογία για να σταματήσουν κάτι. Έτσι λοιπόν σταμάτησα την γυμναστική γιατί οι ώρες που μπορούσα να αθληθώ ανήκαν μονάχα στο σαββατοκύριακο που ένας καφέ με φίλους είναι διασκεδαστικότερος.

 

Έπειτα ασχολήθηκα με την φωτογραφία...εξορμήσεις στην φύση και εκδρομές...που κι αυτό δεν κράτησε πολύ μιας και μου δημιουργούσε μια στατικότητα και μελαγχολία εν τέλει η αποτύπωση μιας εικόνας. Στην συνέχεια είπα πως θα ασχοληθώ με την μαγειρική. Ναι, αυτό μου ταιριάζει...έχει δράση, κίνηση, και μπορείς να καλέσεις φίλους για να πίνεις καφέ και να δοκιμάζουν τα γλυκά κ φαγητά. Μα, το πιο σημαντικό είναι ό,τι θα μπορούσα να ακούω μουσική μαγειρεύοντας, να τραγουδάω....και να είμαι συγκεντρωμένη στο γλυκό μου επίτευγμα. Ξέρετε κάτι; Έχουν γραφτεί και ερμηνευτεί αρκετά άσματα με θέμα τα γλυκά και το φαγητό. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά στον τίτλο τους επικεντρώνονται στο φαγητό δίνοντας στην συνέχεια μια αλληγορική/ συμβολική σημασία στους στίχους!

 

 

1) Ξεκινάμε με την Nina Simone στο τραγούδι “Ιwant a little sugar on my bowl”

 

 

 

 

 

2) Ο Tom Waits έχει ερμηνεύσει δύο τραγούδια που σχετίζονται με γλυκά και πιο συγκεκριμένα με την σοκολάτα και το παγωτό “chocolate Jesus” και “Ice cream man” και το “Nighthawks at the Diner” για το φαγητό.

 

 

 

 

 

3) O George Harrison έγραψε το Savoy Truffle εμπνευσμένος από την αγάπη και την αδυναμία που είχε ο φίλος του Eric Clapton για την σοκολάτα.

 

 

 

 

 

4) Οι Franz Ferdinand ερμήνευσε το τραγούδι “fresh strawberries” εξηγώντας στο NME ότι ουσιαστικά μέσα από τους στίχους αυτούς είναι σαν να ψάχνεις μια απάντηση που αφορά είτε την θρησκεία, τις πεποιθήσεις μας είτε ένα πρόσωπο που θαυμάζουμε.

 

 

 

 

 

5) O Moby κυκλοφόρησε το πρώτο του electronic single στην Αμερική με το τίτλο “Honey”. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του Play το πέμπτο κατά δισκογραφική παρουσίαση.

 

 

 

 

 

6) Έπειτα ο Rufus Wainwright συνέθεσε το τραγούδι “cigarettes and chocolate milk” επιδεικνύοντας ότι ορισμένες φορές κάποιες συνήθειές μας χωρίς την απαιτούμε προσοχή μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία.

 

 

 

 

Υ.Γ Καλή Πρωτοχρονιά, εύχομαι έναν χρόνο μελωδικό με υγεία και αγάπη!