O Scrooge McDuck δεν είναι καλό πρότυπο!

6η χρονιά ύφεσης όπως μας πληροφόρησε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και 6η χρονιά που οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο υιοθετούνται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Στα 6 αυτά χρόνια εκατομμύρια Έλληνες έχασαν την εργασία τους, τα σπίτια τους, τις ζωές τους, τα παιδιά τους που ξενιτεύτηκαν, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τους και γενικά δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει νιώσει λίγο ή πολύ την διαφορά που έφεραν οι συνέπειες της κρίσης.
Οι μόνοι που έμειναν αλώβητοι ή θίχτηκαν πολύ λιγότερο από αυτήν, είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί μας και αρκετοί από τους υπόλοιπους βουλευτές.
Αν εξαιρέσουμε μερικούς γραφικούς που δεν μπορούν να ζήσουν με τα 8 ψωροχιλιάρικα που είναι περίπου ο μισθός τους όπως δήλωσαν, η πλειοψηφία προέρχεται από πλούσιες οικογένειες και έχουν στην κατοχή τους μεγάλες περιουσίες για πολλούς από αυτούς μάλιστα οι περιουσίες αυτές αποκτήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από την ενασχόλησή τους με την πολιτική.
Αρκετοί από αυτούς προέρχονται από πραγματικά πλούσιες οικογένειες με μεγάλη ιστορία στην πατρίδα μας, άλλοι ξεκίνησαν από τον τόπο καταγωγή τους με μόνο εφόδιο τις φιλοδοξίες τους και έγιναν πάμπλουτοι, όχι μόνο αυτοί, αλλά και πολλά άλλα μέλη της οικογενείας τους, οι οποίοι από παράδοση κι αυτοί δεν έκαναν κάποιο ιδιαίτερα κερδοφόρο επάγγελμα, στην καλύτερη περίπτωση να ήταν για κάποιο διάστημα υπάλληλοι με μία καλή θέση, όχι ανώτατη σε κάποια τράπεζα.
Θα πρότεινα στον πρωθυπουργό μας, ο οποίος λογικά έχει εξασφαλισμένο το οικονομικό μέλλον των παιδιών του, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της δημοκρατίας και πολλοί από τους υπόλοιπους, ανεξάρτητα του τι δηλώνουν στο πόθεν έσχες, να παραιτηθούν από κάθε μισθολογική σχέση που έχουν με το δημόσιο μέχρι να ξεπερασθεί η κρίση.
Σε ένα βαθμό νομίζω ότι το έχει κάνει ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο οποίος όμως ήδη είχε εισπράξει 15 εκατομμύρια ευρώ πριν το ανακοινώσει και προφανώς εισπράττει ακόμα αρκετές συντάξεις, ενώ ο απλός κόσμος σε αντίθεση με την ισότητα που επιβάλει το σύνταγμα αναγκάζεται να γραφτεί σε άλλο ταμείο και να πληρώνει επί πλέον ασφαλιστικές εισφορές μήπως και μπορέσει κάποτε και πάρει δεύτερη σύνταξη.
Ο προπάππος του πρωθυπουργού μας, ήταν μεγάλος εθνικός ευεργέτης, όπως και πολλοί από αυτούς που έγραψαν την σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας χαρίζοντας τις περιουσίες τους.
Οι σημερινοί πολιτικοί απόγονοί τους, στην καλύτερη περίπτωση φτιάχνουν κάποιο ίδρυμα στο όνομα αυτού που τους βοήθησε λόγο συγγένειας να εξελιχθούν, παίρνοντας προφανώς επιδότηση από το κράτος για να το στήσουνε.
Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και με την πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει αφού δεν υπάρχει ένας ισχυρός πολιτικός σχηματισμός, δεν προβλέπεται να περάσει καλύτερα.
Ας δώσουν λοιπόν το παράδειγμα κι ας κάνουν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή της κρίσης, η ιστορία δεν δείχνει επιείκεια και οι απόγονοί τους, αλλά και οι ίδιοι, θα την βρουν μπροστά τους.
Αυτό ισχύει βέβαια και για τις πλούσιες επιχειρηματικές οικογένειες, καλά είναι τα δώρα στα παιδάκια, κούκλες, μπάλες κλπ, αλλά η χώρα έχει ανάγκη κάτι περισσότερο
Καλή Χρονιά

Κώστας Ζουγρής