Ποιους σνόμπαραν τα Grammy

Ποιους σνόμπαραν τα Grammy

Κάθε χρόνο υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις στις υποψηφιότητες των Grammy οι οποίες μπορεί να μην είναι συνήθως οι ιδανικές, αλλά δείχνουν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους μουσικούς κύκλους της Αμερικής.

Αισθητές απουσίες αυτήν τη χρονιά, αυτή της Madonna και του Prince. Ειδικά η πρώτη είχε μεγάλη κάλυψη από τον φιλικό της τύπο, αλλά το άλμπουμ της σε αντίθεση με την πετυχημένη περιοδεία της, ήταν εμπορική καταστροφή.

Το άλλο είδωλο της δεκαετίας του '80, ο Prince, έδωσε το άλμπουμ του σε αποκλειστικότητα στην πλατφόρμα Tidal αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα.

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη είναι ο αποκλεισμός του Hotline Bling του Drake που είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και παράλληλα ένα από τα καλύτερα τραγούδια.

Ανάλογη μεταχείριση είχαν και οι συνεργασίες Kanye West με Rhianna και Paul McCartney, να δούμε πως θα πάνε τα επερχόμενα άλμπουμ τους που συνέχεια καθυστερεί η κυκλοφορία τους.

Έκπληξη και η απουσία των Foo Fighters στην κατηγορία ροκ άλμπουμ της χρονιάς, ενώ ο Justin Bieber περιορίστηκε σε μία υποψηφιότητα σαν φιλοξενούμενος σε χορευτικό κομμάτι.

Η Carla Rae Jepsen είδε το τελευταίο της άλμπουμ σε όλες σχεδόν τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, ακόμα και σε εναλλακτικά ΜΜΕ, όμως στα grammy απουσιάζει μάλλον δίκαια.

Έκπληξη η απουσία των Mumford And Sons που είχαν κερδίσει βραβείο και εντυπώσεις με το προηγούμενο άλμπουμ τους.

H Lana Del Rey δεν τα κατάφερε αυτήν τη χρονιά με το υποτονικό άλμπουμ της, σε αντίθεση με την Lady Gaga που αν και αφοσιωμένη στο American Horror κέρδισε μία υποψηφιότητα με το τραγούδι από το ντοκιμαντέρ που έγραψε γι' αυτήν η Diane Warren.

Καλά πήγε η Courtney Barnett και ο Jamie XX που είχαν την υποστήριξη μας από την πρώτη μέρα που ακούσαμε τα τραγούδια τους

Λουίζα Ζουγρή