Ζώδια και ειλικρίνεια - Ποιο ζώδιο είναι εντελώς ειλικρινές στη σχέση του...;

Ζώδια και ειλικρίνεια - Ποιο ζώδιο είναι εντελώς ειλικρινές στη σχέση του...;

Κριός

Ο Κριός είναι ειλικρινής, πολύ απλά γιατί λέει μόνο τα απαραίτητα! Κρύβει πράγματα, αλλά δεν λέει ψέματα, ή πάντως πολύ σπάνια. Ο κύριος λόγος είναι ότι ξέρει πως θα πιαστεί! Αλλά και γιατί δεν έχει πράγματα να κρύψει, ό,τι κάνει το κάνει με απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή του ότι έχει πάντα δίκιο! Οπότε θα υπερασπιστεί τις πράξεις του με ειλικρίνεια τα περισσότερες φορές. Το κακό του είναι ότι θα σου πει και τη γνώμη του με πολλή ειλικρίνεια! Αν δεν του αρέσει το φόρεμά σου, θα στο πει μπροστά σε όλον τον κόσμο!

Ταύρος

Ο Ταύρος δεν κρύβει απολύτως τίποτα, γιατί δεν κάνει ποτέ τίποτα επιλήψιμο. Αυτό που κρύβει ζηλότυπα, είναι τα συναισθήματά του, όχι τις πράξεις του. Όσα κάνει, είναι πάντα στο φως της μέρας. Αλλά στα πραγματικά του συναισθήματα και την απέραντη μοναξιά που νιώθει, πέφτει τεράστιο πέπλο μυστικότητας. Είναι πολύ μοναχικό άτομο κατά βάθος, αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί ούτε στον ίδιο του τον εαυτό…Επίσης δεν θα σου πει τι ακριβώς έκανες και τον πλήγωσες, εκεί δεν είναι ειλικρινής καθόλου. Περιμένει να το βρεις εσύ…

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος έχει το ψέμα για γάργαρο νεράκι. Του βαίνει φυσικά και αβίαστα, έχοντας την εντύπωση ότι λέει αλήθεια! Δεν είναι συνειδητός ψεύτης, όχι. Απλά δεν ξέρει τα όρια μεταξύ της αλήθειας και της ειλικρίνειας και του ψέματος. Εκεί που είναι τελείως ειλικρινής, σε βαθμό σκληρότητας, είναι στο να σου περιγράψει τα συναισθήματά του για σένα, αν δεν τον ενδιαφέρεις πολύ. Δεν θα μπει καθόλου στον κόπο να σου χρυσώσει το χάπι, θα στο εξηγήσει πως θέλει να περάσετε λίγο καλά και τίποτε άλλο! Να τον πιστέψεις, λέει αλήθεια.

Καρκίνος

Ένας σκέτος γρίφος. Και ειλικρινής και μεγάλος ψεύτης ταυτόχρονα. Γιατί λέει ψέματα στον εαυτό του, όχι για άλλον λόγο…Ότι θα σου πει, είναι η αλήθεια του. Με όποιον τρόπο την αντιλαμβάνεται κάθε φορά. Μπορεί να σου πει δύο ή και περισσότερες εντελώς διαφορετικές εκδοχές για ένα γεγονός, και να τις πιστεύει όλες, κάθε φορά που διηγείται λαμβάνει υπόψη του το συναίσθημα που νιώθει! Οπότε τη μια λατρεύει αυτό, και την άλλη το σιχαίνεται! Στο πώς νιώθει για σένα, αυτό που θα σου πει πρέπει να το τσεκάρεις πολλές φορές, είναι κυκλοθυμικός.

Λέων

Μα, ο άρχων της υπερβολής! Δεν είναι ειλικρινής ούτε με τον εαυτό του, ούτε με τους άλλους. Γιατί πάντα θα υπερβάλλει και στα συναισθήματα και στο πώς αντιλαμβάνεται τις συνέπειες πράξεων και καταστάσεων. Το ίδιο πράγμα να έχετε ζήσει, θα σε βγάλει ότι θες ψυχίατρο. Δεν λέει ψέματα, αλλιώς τα θυμάται τα πράγματα. Ό,τι και να συμβεί, αυτός θα θυμάται πόσο εντάξει, τέλεια και υπεράνω φέρθηκε! Αλλά δεν θα είναι ποτέ ανειλικρινής στο πώς αισθάνεται. Όταν αγαπάει, αγαπάει. Ίσως και να μην το πει, αλλά οι πράξεις του είναι γεμάτες ειλικρινή αγάπη

Παρθένος

Ειλικρινής δεν είναι ποτέ και για τίποτα ένας Παρθένος. Χειρίζεται με μαεστρία την πραγματικότητα και κάνει τα πάντα να φαίνονται αληθινά, μέσα από το δικό του πρίσμα. Δεν λέει ποτέ με ειλικρίνεια πόσο αγαπάει το ταίρι του, αυτό είναι βασικό. Ο άνθρωπος που ζει μαζί με Παρθένο θα πρέπει να μάθει να…υποθέτει ότι αγαπιέται! Εκτός αν αγανακτήσει από τα γυμνάσια, και πει ότι θέλει να χωρίσουν. Εκεί ο Παρθένος όχι απλά γίνεται ειλικρινής, γίνεται μελοδραματικός! Αγαπάει πολύ ο καημένος, αλλά δεν θέλει να το λέει, φοβάται και ντρέπεται. Αν όμως είναι να χάσει την αγάπη του, πετάει τη μάσκα και βγάζει όλο του το πάθος .

Ζυγός

Ειλικρινής ο Ζυγός; Θα ήθελε, αλλά δεν του βγαίνει! Θέλει να είναι έντιμος, ειλικρινής και ατόφιος. Αλλά κωλύεται! Γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν, αυτός είναι ο βασικός λόγος αλλά και γιατί απολαμβάνει να παίζει με το μυαλό των άλλων, όταν τους πεθαίνει στην υπερβολή, την κολακεία και την ψευδαίσθηση! Το μεγαλύτερό του κόλπο είναι να μπλέκει εντελώς πραγματικά συναισθήματα και καταστάσεις με τελείως φανταστικές! Σε μπερδεύει εντελώς. Η μόνη του αλήθεια είναι ο έρωτάς του. Αν είναι μαζί σου, είναι γιατί σε αγαπάει. Δεν μπορεί να ζήσει με κάποιον αν δεν είναι ερωτευμένο! Κλωτσάει στη δέσμευση χωρίς έρωτα, οπότε ναι, σε αγαπάει.

Σκορπιός

Είναι απόλυτα και τελεσίδικα ειλικρινής, απλά με λάθος τρόπο. Δεν λέει ποτέ κάτι που δεν είναι αλήθεια, αλλά ποτέ δεν γίνεται και πιστευτός. Γιατί; Γιατί θολώνει την αλήθεια του με πολύ συναίσθημα και πολύ πάθος και κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος εννοεί πραγματικά πως ζει με τόση ένταση! Αν του έχει τελειώσει μια σχέση, θα γίνει σκληρός. Αν στεναχωρηθεί, θα γίνει σκληρός. Αν νιώσει ότι τον αδικείς, θα γίνει σκληρός. Η ειλικρίνειά του πονάει. Αλλά εξίσου πονάει και ο ίδιος, δεν μένει αμέτοχος ούτε αλώβητος.

Τοξότης

Θα ήθελε να μην είναι ειλικρινής, θα ήθελε να είναι πιο διπλωματικός με τους άλλους και το προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί! Τον προδίδουν τα μάτια του. Ο Τοξότης είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τα αισθήματα των άλλων και θα ήθελε να μην τους πληγώσει ποτέ. Αλλά όταν κάτι δεν του αρέσει, ή όταν μια σχέση έχει φθαρεί, ή όταν με κάτι έχει θυμώσει, του βγαίνει αυθόρμητα, χωρίς να θέλει. Σε πολύ μικρή ηλικία οι Τοξότες είναι συνειδητοί ψεύτες, αλλά το ξεπερνάνε γρήγορα και πάνε στο άλλο άκρο, λένε τα πάντα όπως τα νιώθουν αν όχι με τα λόγια, οπωσδήποτε με τα μάτια και τη σιωπή τους.

Αιγόκερως

Καμία σχέση με οποιοδήποτε είδος ανειλικρίνειας. Λένε τα πάντα ευθέως, κατά πρόσωπο και αμέσως. Και οι ίδιοι δεν έχουν μυστικά. Το μόνο τους ευαίσθητο σημείο είναι η έντονη σεξουαλικότητά τους, που δεν είναι συναισθηματική, είναι καθαρά σωματική. Ακόμα λοιπόν και αυτήν την ιδιαιτερότητα, την εξηγούν στον άνθρωπό τους με πλήρη ειλικρίνεια, ακόμα και την τάση που έχουν να πηγαίνουν με δύο άτομα! Θα το πουν στο ταίρι τους, δεν κρύβουν τίποτα. Δεν θα κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη του συντρόφου τους, αυτό είναι σίγουρο.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι δεν είναι ειλικρινείς, γιατί αν ήταν δεν θα είχαν όχι σύντροφο, αλλά ούτε μισό φίλο! Αντιπαθούν τους ανθρώπους στην πραγματικότητα, γιατί το πνεύμα τους είναι πολύ εκλεκτικιστικό… κάνουν πραγματική προσπάθεια για να αντέξουν μέσα στην κοινωνία. Προσπαθούν και καταφέρνουν να κρύψουν από όλους τον βαθύ πυρήνα της μοναξιάς τους, που είναι αφόρητη. Αν όμως αγαπήσουν, δεν κρύβουν από τον σύντροφό τους τίποτα μα τίποτα. Γίνονται ένα ανοιχτό βιβλίο και αυτό είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι – επιτέλους – ο Υδροχόος ερωτεύτηκε!

Ιχθείς

Οι βασιλιάδες της ανειλικρίνειας. Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα πιστεύουν και άλλα θεωρούν. Ταυτόχρονα. Και όχι από κακία. Πλέουν σε μια θάλασσα γιομάτη με λογής παράξενα στοιχειά, που λέει και ο ποιητής! Έχουν πολύ βαθύ ψυχισμό, με το υποσυνείδητο να πιάνει και μεγάλο μέρος του συνειδητού! Οπότε για να τα βγάλουν πέρα αναγκάζονται να θυσιάζουν την ειλικρίνειά τους. Αν δεν το έκαναν, δεν θα επιβίωναν, ούτε θα έφερναν σε πέρας την αποστολή τους που είναι να σπάσουν τα καλούπια της πραγματικότητας.