Αγάπη μόνο….

Αγάπη μόνο….

Δυο λέξεις που μπορούν να σταθούν μόνες τους δίπλα δίπλα και λέγοντας τες να έχεις καλύψει όλα όσα ήθελες να πεις και να εκφράσεις. Και καθώς γράφω την λέξη «μόνες» σκέφτομαι αν η μοναξιά είναι δύναμη την σημερινή εποχή. Πιστεύουμε ότι μόνοι μας θα πετύχουμε τις προσδοκίες μας, ότι θα κατακτήσουμε τον κόσμο, ότι θα πετύχουμε. Έχουμε μάθει να είμαστε μόνοι, να αγαπάμε μόνο τον εαυτό μας. Και πραγματικά δεν ξέρω αν πραγματικά αγαπάμε το «είναι» μας κάτω από τις συνθήκες της σύγχρονης εποχής. Νιώθω ότι πάσχουμε από μια συναισθηματική αναπηρία. Αναπηρία σημαίνει να χάνεις μόνιμα έμφυτες ή επίκτητες λειτουργίες σωματικές, πνευματικές, ψυχικές. Συναισθηματική αναπηρία σημαίνει ότι έχω χάσει την δυνατότητα να αγαπήσω και να αγαπηθώ, να αισθανθώ! Κι αν δεν υπάρχει γιατρειά για έναν σωματικά ανάπηρο, σίγουρα δεν υπάρχει και για έναν ψυχικά ανάπηρο. Αν υπάρχει θέληση κάποιος που δεν μπορεί να κινηθεί θα βρει τον τρόπο να το πραγματοποιήσει, κάποιος που δεν που δεν μπορεί να ακούσει, θα μάθει να αισθάνεται τον ήχο με άλλα μέσα, κάποιος που δεν μπορεί να δει, θα βρει τον τρόπο να φτάσει στο φως, κάποιος όμως που δεν μπορεί να αγαπήσει δεν θα αγαπηθεί ποτέ. Κι ο λόγος που γεννήθηκαν όλες αυτές οι σκέψεις είναι οι όμορφες συζητήσεις σε διάσπαρτες φιλικές στιγμές, αλλά και σε μελέτη μυθιστορημάτων και ασμάτων. Στο πρώτο μέρος θα παραθέσω ένα τραγούδι που είναι γεμάτο αγάπη και στο δεύτερο μέρος τραγούδια που η αγάπη χάνεται .

Α’ Μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=BtHFQ67J-L8

Συμβουλή: μερικές φορές οι πιο απλές κινήσεις φανερώνουν την αληθινή αγάπη.

Β’ Μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=6ul-cZyuYq4

Από τα τραγούδια που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο καθένας μπορεί να καταφέρει και να φέρει την ισορροπία μόνος του.

https://www.youtube.com/watch?v=6DMeml-aY-s

Άσμα που σου δίνει επιχειρήματα να ξεχάσεις κάποιον και να στραφείς σε κάποιον άλλον. Ο εξομολογητικός τόνος του CharlieWinstonπαρουσιάζει τις θέσεις πειστικότερες!

Θα κλείσω το δεύτερο μέρος με μια αγαπημένη μου ερμηνεύτρια, που μόλις χτες θυμήθηκα με έναν φίλο σκεπτόμενοι κι οι δυο τις καλύτερες μέρες από διαφορετική οπτική γωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=IcTCQbvUwXY

Αναστασία Τσ.