Από αλλού το περιμέναμε, κι απ' αλλού μας βρήκε

Από αλλού το περιμέναμε, κι απ' αλλού μας βρήκε

Η ένταξη στο μνημόνιο σταδιακά οδήγησε τον κόσμο να ψάχνει εναλλακτικές προτάσεις για να εναποθέσει τη ψήφο του στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009. Όπως συνέβη και στις άλλες χώρες που είχαν ενταχθεί στο μνημόνιο, η άνοδος των αντιπολιτευτικών κομμάτων ήταν εντυπωσιακή.

Η Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα ακραίων πεποιθήσεων κατάφερε να προσελκύσει ένα μεγάλο κομμάτι των δυσσαρεστημένων πολιτών, ενώ ακόμα καλύτερα τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ που μέσα σε ελάχιστους μήνες έγινε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία με μεγάλες πιθανότητες.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα στο λαό, ότι τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε κάτι σαν να μεταφορφωνόταν η Ελλάδα σε μία Ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα λόγω των ακραίων αριστερών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ πέτυχε το σκοπό της και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και τελικά μαζί με τα άλλα δύο κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Όμως είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της θητείας της, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που υιοθέτησαν την πολιτική των μνημονίων, εφάρμοσαν την πολιτική για την οποία μας προειδοποιούσαν ότι θα είχαμε αν ψηφίζαμε το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μία πολιτική που βασίζεται σε παράνομες δικαστικές αποφάσεις που οδηγούν σε ιλιγγιώδεις πτώσεις μισθών και συντάξεων, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, αναμόρφωση σε μεσαιωνικά πρότυπα της εργατικής νομοθεσίας, φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η χούντα, εξοντωτική φορολογία που είναι σίγουρα χειρότερη ακόμα και από μια υποθετική κατοχική κυβέρνηση και γενικά αντιλαϊκά μέτρα που δεν είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγαν ακόμα και σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα.

Όσο για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα, αυτές καθυστερούν προκλητικά, αφού για να εφαρμοστούν θα πρέπει να θίξουν την πολιτική τους πελατεία.

Με σύμμαχους όλα τα μεγάλα ΜΜΕ που όχι μόνο κάνουν γαργάρα κάθε νέο μέτρο, αλλά σαν γενίτσαροι πλειοδοτούν κι όλας επικαλούμενοι την σωτηρία της χώρας, εφαρμόζουν όλο και επαχθέστερη πολιτική που οδηγεί στην απόγνωση όλους μας, στρέφοντας παράλληλα τους απλούς ανθρώπους εναντίον τους.

Τώρα η καραμέλα της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας και της Κούβας μας τελείωσε και η νέα τακτική είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του είναι φιλοαμερικανοί και πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι οι γνήσιοι επαναστάτες που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας.

Τα αιώνια θύματα όλων των κομμάτων είναι οι απλοί πολίτες που πάντα, τουλάχιστον εδώ και 50 χρόνια, αυτοί που κατευθύνουν τις τύχες μας, καταφέρνουν να μας ξεγελούν.

Υπάρχει σωτηρία; προς το παρόν όχι και μάλλον θα πρέπει να καθυστερήσουν οι επόμενες εκλογές για να δείξουν όλοι το πραγματικό τους πρόσωπο και να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε.

Κώστας Ζουγρής