Θυμάμαι με πόση σπουδή διάφοροι από τα ΜΜΕ έκαναν επιθέσεις  κατά καιρούς στην ΕΡΤ για την τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου 'Στην Υγειά μας' για το υπερβολικό όπως έλεγαν κόστος της.
 
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς που γκρίνιαζαν, θα είναι οι ίδιοι που μας προτρέπουν να πάμε να παρακολουθήσουμε την εμφάνιση του κάθε μέτριου καλλιτέχνη μη γράφοντας τίποτα για το εισιτήριο που σε αξία μπορεί και να πλησιάζει το ποσό με το οποίο σε άλλες χώρες μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πολλούς καλλιτέχνες μαζί.
 
Η εκπομπή είναι μια πραγματική καλλιτεχνική όαση στην σημερινή εποχή και καλά θα κάνουν όποιοι αναλάβουν την ΕΡΤ να προσπαθήσουν να την ξαναπάρουν στην επόμενη τηλεοπτική περίοδο.
 
Αλήθεια γιατί τώρα δεν γράφει κανείς για το κόστος της;, ανάλογα κοράκια παλαιότερα είχαν πάρει εργολαβία την απαξίωση της ΕΛΠΑ και βέβαια ανάλογη τακτική ακολουθούν και σε αθλητικό, πολιτικό επίπεδο, ενώ εμείς φοβόμαστε να γράψουμε οτιδήποτε έχει σχέση με ονόματα κάποιων που κυριαρχούν στην ζωή μας.
 
Εκτός από την γενική απολαυστική εικόνα της εκπομπής που μόνο με αυτές που έκανε κάποτε ο Γιώργος Παπαστεφάνου μπορούν να συγκριθούν, είχαμε την ευκαιρία να δούμε καλλιτέχνες της εμβέλειας και του είδους που εκπροσωπούν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και άλλοι όπως η Γιώτα Νέγκα που ανήκει όμως σ' αυτό το χώρο,  να μη διστάζουν να τραγουδούν Δημήτρη Μητροπάνο, σιγοντάροντας τον Μπάμπη Στόκα.
 
 
Ξέρετε τις απόψεις μου για το λαϊκό μας τραγούδι, τις οποίες συμμερίζεται και σε μεγάλο βαθμό ο Γιάννης, μπορεί τα μαύρα δερμάτινα που φόραγε ο Γιώργος Μαργαρίτης να παραπέμπουν στον Johnny Cash, φαντάζομαι χάρις στην προτροπή του Θοδωρή Μανίκα, αλλά ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν αυτός που πλησίαζε περισσότερο σε μέγεθος τον μεγάλο Αμερικανό τραγουδιστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τον Γιώργο του οποίου έχουμε ανεβάσει και 10 τραγούδια, κάτι που δεν νομίζω να τολμούσαν πολλοί, επίσης έχουμε συμπεριλάβει τραγούδια του στο βιβλίο μας  'Τα τραγούδια των Ελλήνων'.
 
 
Ο Μητροπάνος βέβαια, αν και είχε τραγουδήσει Θεοδωράκη, δεν ήταν αποδεκτός από τους λεγόμενους κουλτουριάριδες, αν θυμάμαι καλά, πριν ακόμα γίνει γνωστός στην δεκαετία του '60 τραγουδούσε στις συναυλίες του Μίκη και τον είχα δει πιτσιρικά μαζί του στην Νίκαια, αργότερα βέβαια έκαναν μαζί τα Πικροσάββατα με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
 
Ο Δημήτρης είχε ιδανική λαϊκή φωνή, αλλά ερμήνευσε με ξεχωριστό τρόπο Μούτση, Μικρούτσικο, όπως και Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, αλλά και ροκ όπως τραγούδια των Νίκου Πορτοκάλογλου και Λάκη Παπαδόπουλου.
 
Έκανε, και κάνει ακόμα φοβερό γκελ στην νεολαία με ερμηνείες του όπως αυτή στο Αλίμονο.
 
 
Εντύπωση μου έκανε και η Μιρέλα Πάχου στην χθεσινή εκπομπή, μια παρουσία που έχει ανάγκη η Ελληνική μας μουσική σε μια περίοδο που εταιρίες Γερμανικών συμφερόντων επιμένουν αποτυχημένα ρίχνοντας εκατομμύρια στην διαφήμιση να κατευθύνουν αλλού.
 
 
Κώστας Ζουγρής