Another Brick In The Wall (Part 2)-Pink Floyd 1979

Another Brick In The Wall (Part 2)-Pink Floyd 1979

Τα μέλη των Pink Floyd ποτέ δεν ήθελαν να κυκλοφορούν τραγούδια τους σε μικρό δίσκο, γι' αυτό ήταν έντονη η αντίδραση τους όταν ο παραγωγός Bob Ezrin τους ζήτησε να κυκλοφορήσουν σε σινγκλ το Another Brick In The Wall που στην αρχική του μορφή ήταν μόνο 1'30''. Έστειλε τον David Gilmour σε ντίσκο για να ακούσει τον ήχο της μουσικής, ο David χαρακτήρισε απαίσια την εμπειρία του και έφτιαξε τα υπόλοιπα μέρη επεκτείνοντας την σχολική χορωδία και φτιάχνοντας το κομμάτι έτσι που νόμιζες ότι θα άκουγες ξαφνικά τους Bee Gees να κάνουν τα γνωστά φωνητικά που χρησιμοποιούσαν στο Staying Alive, aah-aah-ahhing.

Ο υπεύθυνος της σχολικής χορωδίας έκρυψε τους στίχους από την διευθύντρια του σχολίου και είπε ότι ήθελε τα παιδιά να συμμετέχουν σε κάτι που ταίριαζε με τον ήχο της εποχής και όχι σε ηχογράφηση με μουσική Tchaikovsky.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και το τραγούδι έγινε Νο 1 και βοήθησε το άλμπουμ να φτάσει τα 30 εκατ. αντίτυπα.

Οι φίλοι του συγκροτήματος μετά την αρχική έκπληξη οδήγησαν το άλμπουμ στο να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία τους και να έχει πάντα κυρίαρχη θέση στις συναυλίες τους, όπως και αυτές που έκανε μετά την αποχώρηση του ο Roger Waters.

 

 

Λουίζα Ζουγρή