Aja-Steely Dan

Aja-Steely Dan

Το Aja είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού τζαζ ροκ συγκροτήματος Steely Dan . Κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου 1977 από την ABC Records . Ηχογραφώντας μαζί με σχεδόν 40 μουσικούς, οι ηγέτες του συγκροτήματος Donald Fagen και Walter Becker ώθησαν τον Steely Dan να πειραματιστεί περαιτέρω με διαφορετικούς συνδυασμούς session player ενώ επιδίωκε μεγαλύτερες, πιο εξελιγμένες συνθέσεις για το άλμπουμ.

Έφτασε στο νούμερο τρία των αμερικανικών charts και στο νούμερο πέντε στο Ηνωμένο Βασίλειο , και τελικά έγινε το πιο επιτυχημένο εμπορικά LP του Steely Dan. γέννησε μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των " Peg ", " Deacon Blues " και " Josie ".

Τον Ιούλιο του 1978, η Aja κέρδισε το βραβείο Grammy για την Καλύτερη Μηχανική Ηχογράφηση – Μη Κλασική και έλαβε υποψηφιότητες για Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς και την καλύτερη ποπ ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά . Έκτοτε εμφανίζεται συχνά σε επαγγελματικές κατατάξεις των σπουδαιότερων άλμπουμ, με κριτικούς και ηχοφίλους να επικροτούν τα υψηλά πρότυπα παραγωγής του άλμπουμ. Το 2010, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επέλεξε το άλμπουμ για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή καλλιτεχνικά σημαντικό».

DEACON BLUES

 

BLACK COW

 

 

PEG

 

 

JOSIE

 

 

Video Url