Το ροκ έχει τον σεβασμό μας, αλλά η εφηβεία του τελείωσε

Το ροκ έχει τον σεβασμό μας, αλλά η εφηβεία του τελείωσε

Με κάθε ευκαιρία αρκετοί φίλοι του ροκ με το οποίο μεγάλωσαν σε περασμένες δεκαετίες δυσφορούν διαβάζοντας οτιδήποτε αφορά την σχέση νέων καλλιτεχνών με τραγούδια που αγάπησαν όταν ήταν παιδιά ή μάλλον έφηβοι.

Όλοι μας μεγαλώσαμε μαζί με το ροκ, όμως δεν ανήκει σε εμάς, ανήκει σε όλους τους φίλους της μουσικής, μικρούς, μεγάλους. Το να θέλει η Miley Cyrus, η Μποφίλιου και οποιοσδήποτε άλλος να διασκευάσει ιστορικά ροκ τραγούδια, είναι δικαίωμα τους και αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί, βοηθάει σημαντικά τους καλλιτέχνες τους οποίους διασκευάζουν.

O David Gilmour έχει κάνει like στο Twitter στην ανάρτηση μας με την διασκευή της Μποφίλιου και οι περισσότεροι από εσάς που σχολιάσατε, την κρίνατε αρνητικά, αντί να της πείτε και μπράβο για την προσπάθεια και συνήθως χαρακτηρίζετε αριστουργήματα τα Αγγλόφωνα άλμπουμ που ηχογραφούν Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από τους οποίους, μετά από χρόνια το κατάλαβαν επιτέλους και το γύρισαν ή θα το γυρίσουν στα Ελληνικά, όμως δυστυχώς πιστεύω ότι το πουλάκι έχει πετάξει, η αλλαγή δεν θα περάσει εύκολα.

Γράφει ένας και τον επικροτούν διάφοροι, ροκ είναι η Grace Slick, η Joan Baez, η Janis Joplin, οι δύο πρώτες είναι 80 ετών και τόσο σχεδόν θα ήταν και η Janis αν ζούσε.

Βέβαια καμία από αυτές δεν έχει βρίσει Ελληνικό κόμμα γι' αυτό παραμένουν αγαπημένες.

Κώστας Ζουγρής