Πέρασαν 45 χρόνια- Some Girls-The Rolling Stones (1978)

Πέρασαν 43 χρόνια- Some Girls-The Rolling Stones (1978)

Κυκλοφόρησε 9 Ιουνίου 1978.

Το Some Girls είναι το 14ο βρετανικό και 16ο αμερικανικό στούντιο άλμπουμ των Stones , που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου 1978 από την Rolling Stones Records . Ηχογραφήθηκε σε συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 1977 και Φεβρουαρίου 1978 στα στούντιο Pathé Marconi στο Παρίσι και παρήχθη από τον Jagger και τον Keith Richards - με τον Chris Kimsey να επιμελείται την ηχογράφηση.

Μέχρι το 1976, η δημοτικότητα των Rolling Stones μειώθηκε καθώς η μουσική βιομηχανία κυριαρχούνταν από ντίσκο και νεότερα ροκ συγκροτήματα. Επιπλέον, το κίνημα της πανκ ροκ ήταν μια αναδυόμενη πολιτιστική δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω των νομικών προβλημάτων γύρω από τον Richards, ο Jagger θεωρείται γενικά ως η κύρια δημιουργική δύναμη πίσω από το Some Girls . Με τον ίδιο να αντλεί επιρροή από τη χορευτική μουσική , κυρίως από την ντίσκο, οι ηχογραφήσεις ήταν εξαιρετικά παραγωγικές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά outtakes που εμφανίστηκαν στα επόμενα άλμπουμ.

Ήταν το πρώτο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο κιθαρίστας Ronnie Wood ως πλήρες μέλος. Ο Wood είχε συνεισφέρει σε μερικά κομμάτια στα δύο προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος, It's Only Rock 'n Roll (1974) και Black and Blue (1976). Με μια σταθερή σύνθεση για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το άλμπουμ σηματοδότησε μια επιστροφή στα βασικά για τους Rolling Stones και δεν συμμετείχε πολλούς καλεσμένους μουσικούς, σε αντίθεση με πολλά από τα προηγούμενα άλμπουμ τους. Αξιοσημείωτες συνεισφορές στο άλμπουμ, ωστόσο, προέρχονται από τον τραγουδιστή της μπλουζ φυσαρμόνικας Sugar Blue στο " Miss You " και στο ομώνυμο κομμάτι .

MISS YOU

 

 

 

RESPECTABLE

 

 

BEAST OF BURDEN