Atom Heart Mother-Pink Floyd ( στην κορυφή τον Οκτώβριο του 1970)

 Atom Heart Mother-Pink Floyd ( στην κορυφή τον Οκτώβριο του 1970)

Νο 1 στην Αγγλία τον Οκτώβριο του 1970 πριν 52 χρόνια, σαν το παλιό καλό ποτό.

Το Atom Heart Mother είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd . Κυκλοφόρησε από τη Harvest στις 2 Οκτωβρίου 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το Capitol στις 10 Οκτωβρίου 1970 στις ΗΠΑ.  Ηχογραφήθηκε στα EMI Studios (τώρα Abbey Road Studios ) στο Λονδίνο, Αγγλία, και ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που έφτασε στο νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έφτασε στο νούμερο 55 στις ΗΠΑ, και τελικά έγινε χρυσός εκεί. 

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τους Hipgnosis και ήταν το πρώτο που δεν περιείχε το όνομα του συγκροτήματος στο εξώφυλλο και δεν περιείχε φωτογραφίες τους οπουδήποτε. Αυτή ήταν μια τάση που θα συνεχιστεί στα επόμενα εξώφυλλα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και μετά.

Αν και ήταν εμπορικά επιτυχημένο κατά την κυκλοφορία του, το συγκρότημα, ιδιαίτερα ο Roger Waters και ο David Gilmour , έχουν εκφράσει αρκετές αρνητικές απόψεις για το άλμπουμ τα πιο πρόσφατα χρόνια. 

Ένα remastered CD κυκλοφόρησε το 1994 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ξανά το 2011. Ο Ron Geesin , ο οποίος είχε ήδη επηρεάσει και συνεργαστεί με τον Waters, συνέβαλε στο ομώνυμο κομμάτι και έλαβε ένα σπάνιο τότε εξωτερικό πίστωση τραγουδοποιίας.

ATOM HEART MOTHER

 

 

SUMMER '68

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/