Fly Like An Eagle-Steve Miller Band (1976)

Fly Like An Eagle-Steve Miller Band (1976)

Το " Fly Like an Eagle " είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Αμερικανός μουσικός Steve Miller για το ομώνυμο άλμπουμ .  Το τραγούδι κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο του 1976 και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο του 1976.

Έφτασε στο νούμερο δύο στο αμερικανικό Billboard Hot 100 chart κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 12ης Μαρτίου 1977. Το single edit μπορεί να βρεθεί στο Greatest Hits (1974–1978) . Το τραγούδι έχει μια ασυνήθιστα μελαγχολική και «ονειρική» αίσθηση. Συνήθως παίζεται παράλληλα με το "Space Intro", αλλά το τραγούδι μπαίνει και στο "Wild Mountain Honey".

Το συγκρότημα ερμήνευσε για πρώτη φορά το τραγούδι το 1973  ενώ έπαιζε στο Φόρουμ Felt της Νέας Υόρκης σε λογαριασμό με τους The Marshall Tucker Band , Buddy Guy και Junior Wells . 

Μια παλαιότερη έκδοση του 1973 διαθέτει έναν πιο bluesy και λιγότερο εμπνευσμένο από funk ρυθμό, με την κιθάρα να παίρνει τα μέρη του συνθεσάιζερ (αν και με παρόμοια εφέ καθυστέρησης).  Οι στίχοι είναι ελαφρώς διαφορετικοί, υποδεικνύοντας ότι το μέρος από το οποίο θέλει να πετάξει ο αετός είναι μια κράτηση ιθαγενών Αμερικανών . Η τελευταία, εμπνευσμένη από τη funk έκδοση του άλμπουμ αποτίει φόρο τιμής στο " Slippin' into Darkness " του War (1971).

Ηχογραφήθηκε ξανά για το ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1976. 

Το intro riff χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ελαφρώς διαφορετική μορφή στο κομμάτι του Miller του 1969 "My Dark Hour" (στο οποίο συμμετείχε ο Paul McCartney ).

FLY LIKE AN EAGLE

 

 

SERENADE

 

 

 

 

ROCK 'N' ME

 

 

Video Url

 

 

MERCURY BLUES

 

 

 

 

Video Url