Φορολογία, και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, έπεισε η κυβέρνηση ότι δεν θέλει φοροδιαφυγή;

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο δυνατή στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία, έχει πάρει 41% στις πρόσφατες εκλογές που δεν είναι βέβαια το υψηλότερο στην ιστορία, αλλά δεν έχει αντιπολίτευση. Η αριστερά είναι χωρισμένη σε 4-5 κόμματα, το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει ιδιαίτερα και δεν έχει σχέση με το κόμμα ου έχει ψηφισθεί  αρκετές φορές με πάνω από 40%. Έτσι όπως είναι αυτά τα ποσοστά δεν έρχονται, κι όμως πήρε πίσω τα μισά νομοσχέδια υποχωρώντας σχεδόν στις απαιτήσεις όλων των κλάδων που δηλώνουν σαν ετήσιο εισόδημα 5-6 χιλιάρικα και τώρα με τα νέα μέτρα θα πληρώνουν 1100 ευρώ τον χρόνο, την στιγμή που μερικοί από αυτούς τους κλάδους αυτό το ποσό το βγάζουν μέσα σε μία μέρα με 10-15 επισκέψεις ή υποθέσεις και δεν μιλάμε βέβαια για τσαγκάρηδες, ποιος το ξέρει άραγε αυτό το επάγγελμα που σου έπαιρναν ένα δίφραγκο για να σου αλλάξουν τακούνια.

Βάζεις μερικούς ελεγκτές έξω από επιχειρήσεις. πιάνεις τους πελάτες που βγαίνουν χωρίς αποδείξεις, δεν τους σκοτώνεις, αλλά εφαρμόζεις τον νόμο και τέλος.

Αυτούς που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα πας στα μαγαζιά και τους ζητάς να γράφουν ονόματα όσων αγοράζουν υλικά, φωνάζεις μετά τους επαγγελματίες και ζητάς να σου δώσουν αποδείξεις που έκοψαν πχ για τις 100 βρύσες που αγόρασαν.

Αυτό δεν θα το κάνεις για χρόνια, μερικές φορές και τέρμα, μόνο με εφαρμογή του νόμου

Οι κυβερνήσεις θέλουν απλά να μας πείσουν ότι θέλουν να εφαρμόσουν τους νόμους, όχι να τους εφαρμόσουν στην πραγματικότητα. .