Don't Worry Be Happy-Bobby McFerrin

Don't Worry Be Happy-Bobby McFerrin

Bobby MCFerrin Νο 1 στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1988

Το " Don't Worry, Be Happy " είναι ένα τραγούδι του 1988 από τον Αμερικανό μουσικό Bobby McFerrin , που κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ από το τέταρτο άλμπουμ του, Simple Pleasures (1988). Ήταν το πρώτο τραγούδι a cappella που έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 chart, μια θέση που κράτησε για δύο εβδομάδες. Αρχικά κυκλοφόρησε σε συνδυασμό με την ταινία Cocktail , το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στις 24 Σεπτεμβρίου 1988,  αντικαθιστώντας το " Sweet Child o' Mine " των Guns N' Roses . 

Έφτασε επίσης στο νούμερο 11 στο Billboard Hot Black Singles chart και στο νούμερο 7 στο Billboard Hot Adult Contemporary Tracks chart.  Ήταν επίσης μια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο νούμερο δύο κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας του στο UK Singles Chart . Στον Καναδά, το έφτασε στο νούμερο ένα στην όγδοη εβδομάδα του.  Ένας κριτικός το σημείωσε ως «φόρμουλα για την αντιμετώπιση των δοκιμασιών της ζωής». 

Στα βραβεία Grammy του 1989 , το "Don't Worry, Be Happy" κέρδισε τα βραβεία για το τραγούδι της χρονιάς , το δίσκο της χρονιάς και την καλύτερη ανδρική ποπ φωνητική ερμηνεία .