Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Rappers Delight-Sugarhill Gang

Rappers Delight-Sugarhill Gang

Το πρώτο τραγούδι του χιπ χοπ που μπήκε στα 40 της Αμερικής, κυκλοφόρησε 16 Σεπτεμβρίου 1979

Αν και λίγο πριν είχε προηγηθεί το " King Tim III (Personality Jock) " του Fatback Band , το "Rapper's Delight" πιστώνεται για την εισαγωγή της μουσικής χιπ χοπ σε ένα ευρύ κοινό, φτάνοντας στα κορυφαία 40 στις Ηνωμένες Πολιτείες , καθώς και τρεις πρώτοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και νούμερο ένα στον Καναδά . Ήταν ένα πρωτότυπο για διάφορα είδη ραπ μουσικής.

Το κομμάτι παρεμβάλλει το "Good Times" του Chic , Οι Nile Rodgers και Bernard Edwards μήνυσαν τη Sugar Hill Records για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. επιτεύχθηκε μια συμφωνία που έδωσε στους δύο τίτλους συγγραφής τραγουδιών. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε σε μία μόνο λήψη.  Υπάρχουν πέντε μίξεις του τραγουδιού.

Το "Rapper's Delight" είναι το νούμερο 251 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και το νούμερο 2 στα 100 καλύτερα χιπ-χοπ τραγούδια του VH1 .

Περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα του NPR με τα 100 πιο σημαντικά αμερικανικά μουσικά έργα του 20ού αιώνα. Διατηρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 2011 ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό». 

Το 2014, ο δίσκος μπήκε στο Grammy Hall of Fame . 

 

 

https://www.popup.gr/