Rock 'N' Me-Steve Miller Band

Rock 'N' Me-Steve Miller Band

Νοέμβριος 1976, Νο 1 στις ΗΠΑ.

Το τραγούδι σημείωσε διαρκή εμπορική και κριτική επιτυχία, με το Billboard να το χαρακτηρίζει "άμεσος αρπαγής του κοινού".  Έγινε η δεύτερη #1 επιτυχία του συγκροτήματος στο αμερικανικό Billboard Hot 100 , όπου παρέμεινε στην κορυφή για μία εβδομάδα, επίσης έφτασε στην κορυφή του καναδικού τσαρτ για τα κορυφαία Singles RPM .  Στα μετέπειτα χρόνια, το τραγούδι συμπεριλήφθηκε σε πολλά άλμπουμ συλλογής όπως τα Greatest Hits 1974-78 του 1978 και το The Very Best of the Steve Miller Band του 1991 . 

Ο Μίλερ αναγνώρισε ότι στοιχεία του "Rock'n Me", ιδιαίτερα η εισαγωγή, ήταν ένα από τα καλύτερα στοιχεία για το αγγλικό ροκ συγκρότημα Free , ιδιαίτερα το μόνο τραγούδι του συγκροτήματος " All Right Now ". Δήλωσε: 

Ναι, είναι ένα χτύπημα στον τοίχο για τον Paul (Kossoff). Έκανα μια συναυλία στα δύο χρόνια που ήμουν εκτός δρόμου. Πήγα στο Λονδίνο και έπαιξα με τους Pink Floyd... ήταν ένα μεγάλο, τεράστιο σόου στην ύπαιθρο, οπότε χρειαζόμασταν ένα μεγάλο ροκ εν ρολ νούμερο που πραγματικά θα ενθουσιάσει τους πάντες. Απλώς το συνέταξα και δεν το σκέφτηκα πολύ.

Επέστρεψε στο θέμα σε μια συνέντευξη στο Ultimate Classic Rock Nights , αναφερόμενος στη θέση υποστήριξής του στην μοναδική εμφάνιση των Pink Floyd στο Knebworth τον Ιούνιο του 1975: 

Είχα σκεφτεί τη συναυλία και ήξερα ότι έτσι θα λειτουργούσε ήταν, θα έπαιζα λίγο πριν τους Pink Floyd... ο ήλιος θα έπεφτε, θα έκανε πολύ κρύο, δεν θα υπήρχαν φώτα στη σκηνή, θα ήταν μια άθλια στιγμή... Πήγα, «Ξέρεις, θα κλωτσήσω αυτούς τους τύπους στον πισινό». Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν, έγραψα το «Rock'n Me» ως τραγούδι για να παίξω σε ένα φεστιβάλ, για να το κάνω.