Mother and Child Reunion-Paul Simon

Mother and Child Reunion-Paul Simon

Πρώτο τραγούδι από το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, το Paul Simon, κυκλοφόρησε 4 Φεβρουαρίου 1972.

 Ήταν το βασικό σινγκλ από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Paul Simon (1972), που κυκλοφόρησε στην Columbia Records . Έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100 chart τον Μάρτιο του 1972.

Ήταν, εκείνη την εποχή, ένα από τα λίγα τραγούδια ενός μη Τζαμαϊκανού μουσικού που χρησιμοποιούσε εξέχοντα στοιχεία της ρέγκε . Ο Simon ήταν λάτρης της ρέγκε μουσικής και άκουγε καλλιτέχνες όπως ο Jimmy Cliff , ο Desmond Dekker και ο Byron Lee . Ήθελε να πάει στο Κίνγκστον της Τζαμάικα για να ηχογραφήσει το τραγούδι, καθώς εκεί ο Cliff είχε ηχογραφήσει το αντιπολεμικό του τραγούδι "Vietnam" το 1970. 

Ο τίτλος προέρχεται από ένα πιάτο με κοτόπουλο και αυγό που ονομάζεται "Mother and Child Reunion" που είδε ο Simon στο μενού ενός κινέζικου εστιατορίου . Οι στίχοι του εμπνεύστηκαν από ένα κατοικίδιο σκυλί που έπεσε πάνω και σκοτώθηκε.

Ήταν ο πρώτος θάνατος που βίωσε προσωπικά ο Σάιμον και άρχισε να αναρωτιέται πώς θα αντιδρούσε αν συνέβαινε το ίδιο στην πρώτη του σύζυγο, Πέγκυ Χάρπερ. «Κάπως υπήρχε μια σύνδεση μεταξύ αυτού του θανάτου και της Πέγκυ και ήταν σαν τον Παράδεισο, δεν ξέρω ποια ήταν η σύνδεση», είπε ο Σάιμον στο Rolling Stone το 1972.

 

https://www.popup.gr/