End Of The Century-Ramones (1980)

@ Allan Arkush

Ο Johnny Ramone είχε γεννηθεί  το 1948.

Η αρχική τετράδα των μελών ζούσε στην γειτονιά Forest Hills στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ο μικρότερος αδελφός του Joey, ο Mickey Leigh, έκανε παρέα με τον Johnny Ramone.

Ο Johnny είχε ήδη συνεργαστεί με τον Tommy σε μια μπάντα. Επίσης ο Johnny έκανε παρέα με τον Dee Dee. Οι δύο τελευταίοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια μπάντα. Στο μεταξύ ο Mickey είχε φέρει σε επαφή τον Joey με τον Johnny. Παρά τις όποιες διαφορές τους χρειαζόταν έναν ντράμερ και αυτός σε αυτή την φάση δε μπορούσε να ήταν άλλος από τον Joey.

Ο Tommy ανέλαβε καθήκοντα μάνατζερ έχοντας ήδη εμπειρία από την ζωή στο στούντιο λόγω της συνεργασίας του στο Band of Gypsys ως μηχανικός ήχου στον Τζίμι Χέντριξ.

Γρήγορα διαπίστωσαν πως ο Dee Dee δεν τα κατάφερνε στα φωνητικά και ο Joey είχε και αυτός ένα πρόβλημα με τα ντραμς. Έτσι προσωρινά ο Τοmmy ανέλαβε τα ντραμς και δοκίμασαν τον Joey στα φωνητικά. Το σχήμα αυτό τους άρεσε και το διατήρησαν. Βέβαια ο Tommy παρέμενε ο manager του συγκροτήματος και μετέπειτα παραγωγός.

Σύντομα μετακόμισαν στο σπίτι του Arturo Vega, που έμελλε να γίνει ο υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό τμήμα και να αναλάβει και τεχνικός στα φώτα στις συναυλίες. Εκεί ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια και να εξασκούν τις ικανότητές τους στα μουσικά όργανα.

Η πρώτη τους συναυλία έγινε στο Performance Studio στις 30 Μαρτίου 1974. Σύντομα το CBGB club, που ήδη είχε αρχίσει να φτιάχνει όνομα στην underground κοινότητα, θα τους υποδεχόταν στις 16 Αυγούστου.

Το κοινό παρέμενε μικρο για την ώρα, καθώς οι Ramones προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τον μοναδικό τους ήχο, αλλά δεν άργησαν να τραβήξουν την προσοχή τόσο του Legs McNeil (συνιδρυτή του Punk magazine) όσο και της Linda Stein, συζύγου του Seymour Stein της Sire Records, που μετά από δική της επιμονή υπέγραψαν συμβόλαιο και συμφώνησαν να ηχογραφήσουν κάποια demo.

Αργότερα η Linda μαζί με τον Danny Fields θα έπαιζαν τον ρόλο του manager για το συγκρότημα.

 

Video Url