Πέρασαν 45 χρόνια - Motorhead - Motorhead (1977)

Πέρασαν 43 χρόνια - Motorhead - Motorhead (1977)

Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο το όνομά τους. O Lemmy είχε γεννηθεί 24 Δεκεμβρίου 1945, πέθανε 28 Δεκεμβρίου 2015.

Το Motörhead κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου 1977 μέσω της Chiswick Records , ένα από τα πρώτα για τη δισκογραφική, και η μοναδική τους κυκλοφορία υπό τους Chiswick. Το άλμπουμ περιέχει την "κλασική" σύνθεση των Motörhead των Lemmy Kilmister στο μπάσο και φωνητικά, "Fast" Eddie Clarke στην κιθάρα και Philthy Animal Taylor στα ντραμς. Το έργο τέχνης στο μανίκι περιλάμβανε το ντεμπούτο του Snaggletooth, the War-Pig , το λογότυπο με κυνόδοντα πρόσωπο που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Joe Petagno που θα γινόταν σύμβολο του συγκροτήματος.

Ένα προηγούμενο άλμπουμ, On Parole , ηχογραφήθηκε το 1975 για τους United Artists , αλλά κυκλοφόρησε το 1979

 

 

Οι Motörhead προσέλαβαν τον βασικό κιθαρίστα "Fast" Eddie Clarke στις αρχές του 1977, και αρχικά επρόκειτο να υπηρετήσει ως ο δεύτερος κιθαρίστας του συγκροτήματος μαζί με τον Larry Wallis σε μια σύνθεση τεσσάρων κομματιών, αλλά ο Wallis έφυγε λίγο μετά για τους δικούς του λόγους. Διαισθανόμενος ότι το νεοσύστατο συγκρότημα είχε αμυδρές προοπτικές επιτυχίας, οι Motörhead αποφάσισε να διαλυθεί αφού έπαιξε ένα τελευταίο σόου στο Marquee Club στο Λονδίνο εκείνη τη χρονιά.  Ο Ted Carroll, ιδρυτής της νέας εταιρείας Chiswick Records, γνώριζε καλά τον Lemmy από το σπάνιο κατάστημα 45 Record στο Λονδίνο του οποίου ο Lemmy ήταν συχνός πελάτης. Ο Carroll αποφάσισε να δώσει ένα διάλειμμα στο συγκρότημα και φιλοξένησε την τελευταία τους εμφάνιση στο Marquee την 1η Απριλίου 1977. Αποφασίστηκε η ηχογράφηση της συναυλίας. Όπως θυμάται ο Clarke στο ντοκιμαντέρ The Guts and the Glory :

"Επρόκειτο να ήταν η αποχαιρετιστήρια συναυλία μας. Είπα, ας κατεβάσουμε ένα κινητό τουλάχιστον για να ηχογραφήσουμε τον γαμημένο ενάμιση χρόνο που είμαστε μαζί και να βάλουμε κάτι στην κασέτα, ξέρεις; Το πρόβλημα με το Ο Marquee ήταν ότι ήθελαν 500 λίρες για να κάνουν μια ηχογράφηση στο Marquee. Λοιπόν, δεν υπήρχε θέμα εκείνες τις μέρες."

Νιώθοντας ότι το συγκρότημα είχε ήδη δει το μερίδιό του στις αντιξοότητες, ο Carroll πρόσφερε στο συγκρότημα δύο μέρες στούντιο στο Escape Studios στο Κεντ της Αγγλίας, για να ηχογραφήσει ένα σινγκλ με τον παραγωγό John "Speedy" Keen . Όπως εξήγησε ο Clarke στον John Robinson των Uncut το 2015, το συγκρότημα τελείωσε τη συναυλία στο Marquee και οδήγησε κατευθείαν στο στούντιο στο Κεντ για ένα Σαββατοκύριακο ηχογράφησης:

"Ήταν Παρασκευή βράδυ, οπότε είχαμε όλο το Σάββατο και την Κυριακή. Παίζαμε αυτά τα τραγούδια για ένα χρόνο, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα άλμπουμ. Σε λίγες ώρες είχαμε όλα τα backing κομμάτια κάτω. Βάλτε τα φωνητικά χαμηλώνουν. Λίγο περισσότερη ταχύτητα, βάλε κιθάρες ακόμα. Λίγες μπύρες ακόμα - πηχτήκαμε στον ατμό. Έλα το Σάββατο το βράδυ, το είχαμε σχεδόν τελειώσει."

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5