Big In Japan-Alphaville

Big In Japan-Alphaville

Ντεμπούτο single για το γερμανικό synth-pop σύνολο, από το album του 1984 Forever Young. Τεράστια επιτυχία σε χώρες όπως η Δυτική Γερμανία, η Σουηδία και η Ελβετία. Σε συνέντευξη του 1998 στο γερμανικό περιοδικό Re.flexion, ο τραγουδιστής των Alphaville, Marian Gold, θα θυμηθεί :

"Πρέπει να ομολογήσω ότι οι μόνοι που κατάλαβαν σωστά το νόημα του τραγουδιού ήταν ο Bernhard (Lloyd, συνιδρυτής των Alphaville)) και ο τότε εκδότης μας Andy Budde. Ο Bernhard αναγνώρισε την ποιότητα του τραγουδιού και ο Andy την ικανότητα του μάρκετινγκ. Το "Big In Japan" αφηγείται για ένα ζευγάρι εραστών που προσπαθούν να ξεφύγουν από την ηρωίνη. Οι δυο τους φαντάζονται πόσο υπέροχο θα ήταν να αγαπήσεις χωρίς το ναρκωτικό: χωρίς κλοπές, χωρίς πελάτες, αληθινά συναισθήματα, αληθινοί κόσμοι. Μέχρι σήμερα ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου είναι ένας σημαντικός τόπος συνάντησης των ναρκομανών. Για αυτό και το μέρος έγινε κάτι σαν τον φυσικό χώρο του τραγουδιού."

Ο τίτλος Big in Japan προέρχεται από το ομώνυμο βρετανικό γκρουπ, του οποίου τραγουδιστής ήταν ο Holly Johnson των Frankie Goes To Hollywood. Το Big in Japan των Alphaville αναμετρήθηκε στα charts με το "Relax" των F.G.T.H. και το ξεπέρασε μετά από μερικές εβδομάδες.