The Circle Game-Buffy Sainte-Marie

The Circle Game-Buffy Sainte-Marie

H Buffy Sainte-Marie γεννήθηκε 20 Φεβρουαρίου 1941

Η Buffy Sainte-Marie γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1941. 

Το ρεπερτόριό της στο τραγούδι και η συγγραφή της, περιλαμβάνει θέματα αγάπης, πολέμου, θρησκείας και μυστικισμού. Έχει κερδίσει αναγνώριση, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για τη μουσική της καθώς και για το έργο της στην εκπαίδευση και τον κοινωνικό ακτιβισμό. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τραγούδια της είναι το " Universal Soldier ",Cod'ine ", " Until It's Time for You to Go ", "Take My Hand for a while", " Now That the Buffalo's Gone ", και οι εκδοχές της του Mickey Newbury " Mister Can't You See " και Joni Το " The Circle Game " της Mitchell.Τα τραγούδια της έχουν ηχογραφηθεί από πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Donovan , Joe Cocker , Jennifer Warnes , Janis Joplin και Glen Campbell .

Το 1983, έγινε η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που κέρδισε Όσκαρ , όταν το τραγούδι της " Up Where We Belong ", που συνέγραψε για την ταινία An Officer and a Gentleman , κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού στο 55α Βραβεία Όσκαρ . Το τραγούδι κέρδισε επίσης το βραβείο Χρυσής Σφαίρας για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι την ίδια χρονιά. 

Το 1997, ίδρυσε το Cradleboard Teaching Project , ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών αφιερωμένο στην καλύτερη κατανόηση των Ιθαγενών Αμερικανών.