You Should Be Dancing-Bee Gees

You Should Be Dancing-Bee Gees

Καλοκαίρι 1976, τελικά πήγε Νο 1 αρχές Σεπτέμβρη

Το " You Should Be Dancing " είναι από το άλμπουμ Children of the World , που κυκλοφόρησε το 1976. Έφτασε στο Νο. 1 για μία εβδομάδα στο αμερικανικό Billboard Hot 100 , στο Νο. 1 για επτά εβδομάδες στις Η.Π.Α. Hot Dance Club Play chart, και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έφτασε στο Νο. 5 στο UK Singles Chart . Έφτασε επίσης στο Νο. 4 στο Billboard Soul chart. Ήταν το τραγούδι που εισήγαγε για πρώτη φορά τους Bee Gees στη ντίσκο . Ήταν επίσης το μόνο κομμάτι από το γκρουπ που έφτασε στην κορυφή του χορευτικού chart.

Είναι επίσης ένα από τα έξι τραγούδια που ερμήνευσαν οι Bee Gees που περιλαμβάνονται στο soundtrack της ταινίας Saturday Night Fever που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα.

Ηχογραφήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, 1 και 8 Φεβρουαρίου και 6 Μαΐου 1976 με τον Barry Gibb να δίνει τα κύρια φωνητικά σε φαλτσέτο .  Ο Barry είχε αναπτύξει το φαλτσέτο του σε αξιοσημείωτο βαθμό τους δέκα μήνες από την κυκλοφορία του "Baby As You Turn Away" από το άλμπουμ Main Course στο οποίο τραγούδησε ένα πλήρες τραγούδι σε φαλτσέτο για πρώτη φορά (εκτός από το ρεφρέν του ).

Ο Keybordist Blue Weaver θυμάται ότι ο Maurice Gibb έγραψε το μπάσο και τραγούδησε τα μέρη του κόρνου στους μπρούντζο, ενώ ο Barry τραγούδησε μέρη για τον Weaver για να παίξει, ενώ ο κιθαρίστας Alan Kendall πήρε ένα σύντομο σόλο κιθάρας για το διάλειμμα ορχηστρών του.

Ο Stephen Stills ήταν επίσης στα Criteria Studios ηχογραφώντας το άλμπουμ, Long May You Run , με το συγκρότημά του και τον Neil Young . Ο Stills πρόσθεσε κρουστά στις συνεδρίες του τραγουδιού τον Φεβρουάριο. Τα μέλη της μπάντας του Stills, ο George Perry (μπάσο) και ο Joe Lala (κρουστά), δούλεψαν επίσης με τους Bee Gees σε μερικά τραγούδια. 

Το Billboard περιέγραψε το "You Should Be Dancing" ως ένα "δυνατό, uptempo κομμάτι ντίσκο" και το "πιο δυνατό τραγούδι των Bee Gees από το " Jive Talkin" ." Ο Cash Box είπε ότι "το παιχνίδι είναι πιο κομψό [από το "Jive Talking" '], και το συγκρότημα κάνει κάποια πράγματα στα φωνητικά, με ανταλλαγές, τα οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστικά."  Η Record World το αποκάλεσε "σε όλη την επιφάνεια του ταμπλό< λέγοντας ""Σήκω από την πλάτη σου, θα έπρεπε να χορεύεις»...

 

https://www.popup.gr/