Τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που θα τιμήσει ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανίας, τους Oasis

Τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που θα τιμήσει ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανίας, τους Oasis

Της Ηλιάνας Παπαπάνου

Σπουδαία νέα για τους λάτρεις των θρυλικών Oasis καθώς τον Αύγουστο αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο "Knebworth" που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις δύο βραδιές που το συγκρότημα από το Μάντσεστερ της Αγγλίας έπαιξε μπροστά σε 250.000 άτομα. Το βιβλίο υπογράφει η φωτογράφος Jill Furmanovsky, γνωστή για τη δουλειά της με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας του 1970 όπως Pink Floyd, Led Zeppelin και Sex Pistols μεταξύ άλλων.

Στις 10 και 11 Αυγούστου 1996, οι Oasis έδωσαν δύο συναυλίες στο κοινό τους, οι οποίες έμμελε να τους καθορίσουν και να αποκτήσουν ιστορική σημασία. Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί και παρακολούθησε τη συναυλία κατάφερε να δει ζωντανά ένα συγκρότημα που εκείνη την εποχή βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και θα γινόταν διαχρονικό. Τα εισιτήρια βγήκαν προς πώληση στις 9 π.μ. το Σάββατο 11 Μαΐου 1996 - την ίδια μέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τη Λίβερπουλ με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Fa.

nintchdbpict000258807022

2,6 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για εισιτήρια - το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσε το 5% του βρετανικού πληθυσμού εκείνη την εποχή. Με λίγα λόγια η μπάντα θα μπορούσε να έχει ξεπουλήσει το χώρο για δύο εβδομάδες!

67703 1

https://www.youtube.com/watch?v=cxcfcuUcBHw

Συγκροτήματα όπως οι Queen και οι Led Zeppelin είχαν εμφανιστεί σε ανάλογο αριθμό ατόμων στο Knebworth τη δεκαετία του '70 και του '80 αλλά οι Oasis διατηρούν το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πλήθος μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

13394

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι θαυμαστές του συγκροτήματος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία εκείνων των δύο μοναδικών νυχτών, που διηγείται μέσα από τις εκπληκτικές φωτογραφίες της η Jill Furmanovsky.

Στο βιβλίο θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες από πρόβες μέχρι και τις ίδιες τις συναυλίες για το Knebworth, στιγμιότυπα από τα παρασκήνια και από τη σκηνή που δεν έχουν προβληθεί ποτέ και πουθενά μέχρι στιγμής.

178138

13424

Αυτή είναι η αφήγηση δύο νυχτών που μια γενιά δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Άλλωστε όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Noel Gallagher εκείνη τη βραδία "Αυτό που ζούμε απόψε είναι ιστορικό γεγονός" ενώ ο αδερφός του Liam έδωσε τη φοβερή απάντηση-ατάκα, "Εγώ νόμιζα ότι αυτό είναι το Κνέμπγουορθ".

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου και θα είναι διαθέσιμο στο amazon.com.