40 ετών το In The Air Tonight, τι δεν ξέρετε γι' αυτό

40 ετών το In The Air Tonight, τι δεν ξέρετε γι' αυτό

Από τον Κώστα Ζουγρή

Το κίνητρο για ό,τι κάνουμε εγώ και ο Πετρίδης είναι το ενδιαφέρον που δείχνετε, Αντίθετα από ότι θα ήθελαν μερικοί στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για την μουσική και αυτό το δείχνει με διάφορους τρόπους.

40 χρόνια από την κυκλοφορία του In The Air Tonight και θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έμαθα γι' αυτό το υπέροχο τραγούδι του Phil Collins.

H αρχική έμπνευση ήλθε από ένα τραγούδι του Peter Gabriel στο οποίο έχει συμμετοχή ο Collins παίζοντας και δημιουργώντας τον ήχο με τα ντραμς.

Ο Collins με τον Gabriel ποτέ δεν έπαψαν να είναι κολλητοί φίλοι, αντίθετα από ότι ίσως πιστεύουν μερικοί λόγω της αποχώρησης του Peter από τους Genesis.

Στο τρίτο άλμπουμ του Gabriel υπάρχει το Intruder από εκεί ξεσήκωσε το δικό του παίξιμο στα ντραμς ο Phil Collins.

Αυτά έγιναν στις αρχές του 1980 και ο Phil Collins έγραψε το In The Air Tonight το οποίο δεν δέχθηκε να βάλλουν στο άλμπουμ Duke των Genesis o Tony Banks.

Τα ίδια ντραμς χρησιμοποίησε στο Let's Dance o David Bowie με τον Nile Rodgers και το άλλο μέλος των Chic, o Bernard Edwards στο Some Like It Hot των Power Station.

Το 1984 το τραγούδι ακούστηκε στο πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Miami Vice.

To 2000 ο Eminem αναφέρει το τραγούδι στο Stan

You know the song by Phil Collins, "In the Air of the Night"
About that guy who could a saved that other guy from drowning
But didn't, then Phil saw it all, then at a a show he found him?