Tear Gas: Γνωστοί ως Mustard, ήταν ακόμα ένα από εκείνα τα άγνωστα hard rock γκρουπ

Tear Gas: Γνωστοί ως Mustard, ήταν ακόμα ένα από εκείνα τα άγνωστα hard rock γκρουπ

Where Is My Answer (1971)

Piggy Go Getter (Famous SFMA 5751) 11/70

Οι Tear Gas παρουσιάζουν πολύ ακουστική κιθάρα, πράγμα που συνήθως μου αρέσει να κάνει ένα γκρουπ. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων βέβαια, ίσως οι ηλεκτρικές κιθάρες να ταίριαζαν καλύτερα. Το πενταμελές γκρουπ από την Σκωτία μας παρουσιάζει μερικές ωραίες αρμονίες, αλλά μεγάλο μέρος τους χάνεται μέσα στην όχι και τόσο καλή παραγωγή.

Nothing Can Change Your Mind (1970)

Αυτό το Σκωτσέζικο γκρουπ έχει ένα καλό ρυθμό και τα "ζωντανά" τραγούδια είναι όλα ορίτζιναλ. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι το "Mirrors of Sorrow", το 6λεπτο "Look What Else Is Happening" και το δυναμικό "Night Girl". Παρά το επιθετικό όνομα της μπάντας και τον παράξενο τίτλο, αυτό που έχουμε εδώ να ακούσουμε είναι περίπου άχρωμο pop-rock, με leads ηλεκτρικής κιθάρας πάνω από μία ακουστική βάση.

Mirrors of Sorrow (1970)

Το υλικό του άλμπουμ μοιράζεται ανάμεσα σε εμπορικές μπαλάντες ("Nothing Can Change Your Mind") και κομμάτια με πιο progressive συνθέσεις ("Living for Today", "Mirrors of Sorrow").

Night Girl (1970)

Κάποιο μέρος του άλμπουμ είναι πολύ καυτό (όπως στο μακροσκελές "Night Girl"), αλλά τα τραγούδια είναι λίγο κουραστικά και δεν μπορούμε να τα πούμε μοναδικά.

Tear Gas (Regal Zonophone SLRZ 1021) 8/71

Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ αποκομίζεις μία αίσθηση ότι το έχεις ξανακούσει όλο στο παρελθόν, αλλά από άλλο γκρουπ. Αυτό δεν είναι μομφή βεβαίως καθώς οι Tear Gas είναι ένα δεμένο μικρό σχήμα που μπορεί να μην είναι πρωτότυποι, όμως κάνουν πολύ καλά ό,τι κάνουν με αξιέπαινη τελειότητα.

Love Story (1971)

Ένα αλλόκοτο είδος μισό-soul με παράξενους συγχρονισμούς μέσα σε μία heavy rock μορφή. Αν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, ok, αν όχι αρκούμαι να τους περιγράψω σαν ένα γκρουπ που ιδρώνει την φανέλα. Υπάρχει ακόμα και ένα blues, το "Lay It on Me". Soul αρμονίες, rock 'n' roll και άγρια ηλεκτρική κιθάρα δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, μαζί με μερικές ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

The First Time (1971)

Ένα πολύ heavy rock κουαρτέτο, παρόμοιο σε στυλ με τους Leaf Hound και τους Red Dirt, του οποίου τα μέλη μοιράζονται όλες τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Είναι δύο τρομερά κομμάτια που τους ανεβάζουν πάνω από τον ανταγωνισμό, το "Where Is My Answer?" και το "The First Time" σε ένα πιο progressive παλμό, από τα συνηθισμένα heavy blues. Τα στάνταρντ τους όσον αφορά στο παίξιμο είναι πολύ ψηλά, αλλά τα φωνητικά σε κάποια μέρη ακούγονται αδύναμα και το υλικό του άλμπουμ είναι λίγο ασυνεπές.

Lay It on Me (1971)

Υπάρχουν μόνο οκτώ κομμάτια εδώ και το γεγονός ότι το ένα από αυτά είναι ένα ποτ πουρί των "Jailhouse Rock" και "All Shook Up" του Elvis, λέει την δική τους εκδοχή. Υπάρχουν ωστόσο συναρπαστικές ματιές στον κρυμμένο θησαυρό, που θα ερχόταν στις αμέσως επόμενες στροφές του άλμπουμ-μία συγχορδία εδώ, μία μελωδία πιο πέρα, "δεμένο" παίξιμο στα ντραμς. Αυτό είναι ότι κάνει αυτό το άλμπουμ ελκυστικό.

Jailhouse Rock / All Shook Up (1971)

Οι πωλήσεις ήταν ανύπαρκτες και ήταν στο σημείο να το διαλύσουν, όταν ύστερα από μία τυχαία συνάντηση τους ζητήθηκε να υποστηρίξουν τον Alex Harvey, έτσι συνέχισαν για να γίνουν ένα από τα καλύτερα γκρουπ των μέσων της δεκαετίας του 70 ως οι The Sensational Alex Harvey Band.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/