Booker T. & the M.G.'s: Όταν ο Booker T. Jones παντρεύτηκε την Priscilla Coolidge, αδελφή της Rita Coolidge

Booker T. & the M.G.'s: Όταν ο Booker T. Jones παντρεύτηκε την Priscilla Coolidge, αδελφή της Rita Coolidge

BOOKER T. & PRISCILLA

Ο από το Memphis καταγόμενος Booker T. Jones στα 76 του χρόνια πια σήμερα, είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία, που έχει κερδίσει grammy για την συνολική του προσφορά στο χώρο. Πολυοργανίστας, συνθέτης, τραγουδοποιός αλλά και παραγωγός έχει μείνει στην μνήμη του κόσμου ως frontman των Booker T. & the M.G.'s.

Το 1971, χρονιά που κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος των Booker T. & the M.G.'s, παντρεύτηκε την Priscilla Coolidge, αδελφή της Rita Coolidge, με την οποία έκαναν τρία άλμπουμ από το 1971 μέχρι το 1973. Σε αυτή την όχι τόσο γνωστή μικρή περίοδο της πολυσχιδούς καριέρας του και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο άλμπουμ τους, θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

She (1971)

Booker T. & Priscilla (A&M AMLH 63504) 1971

R 2369329 1537337708 5699.jpeg

Υπάρχει ένα πολύ αξιόλογο single που ελοχεύει κάπου μέσα σε αυτό το διπλό σετ. Περιέργως με διαφορά τα πιο δυνατά κομμάτια είναι τα τρία που παρουσιάζουν τον εξαιρετικό Jesse Ed Davis: Το "The Wedding Song" (groovy R&B),

The Wedding Song (1971)

το "Delta Song" (ποιοτικό blues) και το "Funny Honey" (με την φυσαρμόνικα). Αλλά μεγάλο μέρος από τα υπόλοιπα είναι soul μπαλάντες και στοιχειώδη γκόσπελ που δεν έχουν τελειωμό.

The Sun Don't Shine (1971)

Ευτυχώς ο Booker T. δεν το παρακάνει με το όργανο και επιπλέον παίζει φανταστικά κιθάρα στο άλλο δυνατό κομμάτι του άλμπουμ "Cool Black Dream". Η σύζυγός του Priscilla, διαθέτει καλή φωνή καθ' όλη την διάρκεια του άλμπουμ, όπως θα περίμενε κανείς από την αδελφή της Rita Coolidge.

Cool Black Dream (1971)

Της γυναίκας δηλαδή που έπαιξε τον ρόλο της Yoko Ono για την προσωρινή διάλυση των CSN&Y, όταν άφησε τον Stephen Stills για τον Graham Nash. H Rita αργότερα την δεκαετία του 70 παντρεύτηκε τον Kris Kristoferson.

Funny Honey (1971)

H A&M υπέγραψε τον Booker T. και την Priscilla και κυκλοφόρησε το φιλόδοξο διπλό άλμπουμ. Η άλλοτε ξανθιά κοπέλα έχει ξεβάψει τα μαλλιά της και στο εξώφυλλο παρουσιάζεται μελαχρινή δίπλα στον σύζυγο της Booker T., μία φωτογραφία αρκετά σόκιν για την εποχή, ένα διαφυλετικό ζευγάρι. Στην πραγματικότητα με καταγωγή από την φυλή των Cherokee, μάλλον έρχεται κοντά στο μαύρο χρώμα.

Delta Song (1971)

Ακολούθησαν ακόμα δύο άλμπουμ από το ζευγάρι, το Home Grown (1972) και το Chronicles (1973). Η φλογερή αυτή σχέση κράτησε μέχρι το 1979, όπου τελικά χώρισαν. Ο Booker T. Jones ούτε καν συμπεριέλαβε στην δισκογραφία του τις δουλειές με την Priscilla και αυτή έκανε μία τελική σόλο προσπάθεια με το άλμπουμ του 1979 Flying. Μέσα εκεί τραγούδησε και η αδελφή της Rita Coolidge. Η Priscilla πέρασε σε cult επίπεδου κοινό και γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια, για να επιστρέψει αρκετά χρόνια αργότερα σε ένα σχήμα μαζί με την αδελφή της και την κόρη της, σε ένα σχήμα με το όνομα Walela.

Seagull / For Priscilla (1971)

Πρέπει να χωνέψει κανείς πολλά από όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό το LP, όμως σίγουρα αξίζει τα ελάχιστα χρήματα που θα δώσετε για να το αποκτήσετε. Η Priscilla είχε βίαιο τέλος το 2014, όταν ο δεύτερος σύζυγος της την πυροβόλησε στο κεφάλι και ακολούθως έδωσε τέλος και στην δική του ζωή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/