Evergreen-Barbra Streisand

Evergreen-Barbra Streisand

Είναι αυτό το τραγούδι η καλύτερη ερμηνεία της; υπάρχει βέβαια και το People στην στούντιο εκτέλεση, 

Το " Evergreen " (" Love Theme from A Star Is Born ") είναι το θεματικό τραγούδι από την ταινία του 1976 A Star Is Born . Το συνέθεσε και το ερμήνευσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και σκηνοθέτης Barbra Streisand σε στίχους Paul Williams  και διασκευή από τον Ian Freebairn-Smith .  Κυκλοφόρησε στο άλμπουμ soundtrack στο A Star Is Born

Ως συνθέτες, η Στρέιζαντ και ο Ουίλιαμς κέρδισαν ένα Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού , καθιστώντας την Στρέιζαντ την πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε τόσο ως συνθέτης.  Κέρδισε επίσης ένα βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς . Η Στρέιζαντ και ο Ουίλιαμς κέρδισαν επίσης Χρυσές Σφαίρες για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι .

Το αρχικό δίστιχο του τραγουδιού, «Love, soft as an easy chair· love, fresh as the morning air», σχεδόν δεν εμφανίστηκε έτσι. Ο Ουίλιαμς έγραψε πρώτα τη γραμμή "πρωινός αέρας", αλλά είπε στην Στρέιζαντ "να γυρίσει αυτές τις δύο πρώτες γραμμές, γιατί τραγουδάει καλύτερα".  Η Record World είπε ότι «η Barbra έχει ωραία φωνή». 

Το 1997, το κομμάτι εμφανίστηκε στο αφιέρωμα του άλμπουμ Diana, Princess of Wales: Tribute .

Video Url