Θέλουμε να μας βλέπουν όλοι οι Έλληνες, αλλά όχι να στηρίζουν 30 για να βλέπουν όλοι οι Έλληνες

Θέλουμε να μας βλέπουν όλοι οι Έλληνες, αλλά όχι να στηρίζουν 30 για να βλέπουν όλοι οι Έλληνες

Ωραία είναι να έχει πολλούς φίλους, αλλά όπως λένε ο φίλος στα δανεικά φαίνεται, όταν λοιπόν σας ζητάμε να στείλετε έστω 1 ευρώ τον χρόνο για να επιβιώσει το site και να μπορεί να λειτουργεί κανονικά, και στέλνουν καμιά δεκαριά τον μήνα, κάτι δεν πάει καλά.

Το ίδιο και με τις διαφημίσεις, όταν βλέπουμε τις τράπεζες, τις εταιρίες στοιχημάτων, τις πολιτικές αρχές, υπουργεία, οργανισμούς κλπ και γενικά όλους τους μεγάλους ομίλους να αδιαφορούν για αυτό που κάνουμε, ενώ στηρίζουν με δις άλλες επιλογές τους, (κάτι που είναι βέβαια δικαίωμα τους), αυτό που κάνουμε μπορεί να μην αρέσει ή να μην εγκρίνουν μερικοί, όμως ενημερώνει, ειδικά στην μουσική και έχει σαφώς περισσότερο κόσμο από αρκετούς που έχουν την εύνοια του κατεστημένου, καταλαβαίνουμε ότι το μέλλον μας είναι 'σκοτεινό'.

Από την άλλη διαβλέπουμε μία σημαντική ελάττωση της προώθησης των μουσικών μας ειδήσεων από τα Social media και ταυτόχρονη μείωση του κοινού που παρακολουθεί ανάλογες ειδήσεις.

Μάλλον το ένα φέρνει το άλλο και αυτό δεν είναι καλό για κανένα. Όταν κάνεις μία καλή πράξη, γιατί για μας η στήριξη, έστω και με ένα συμβολικό ποσό, είναι μία καλή πράξη, το καλό θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, όσο και να μην το πιστεύεις. Εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να ζητήσουμε τίποτα, όμως τα πάντα έχουν πια αλλάξει και δύσκολα θα γίνει πάλι το ίδιο.

Όλο και πιο πολύ ακούμε την λέξη Donate, εδώ όμως έχουμε συνηθίσει πως είναι κοροϊδία να πληρώνουμε ό,τι μπορούμε να έχουμε τζάμπα.

Σχεδόν έκλαψα μόλις συνειδητοποίησα το τι θα πάθουν οι οικογένειες που πίστεψαν αυτούς που τους έλεγαν μην πληρώνετε τα δάνεια σας και τώρα με τον νέο νόμο καταλαβαίνω ότι θα γίνουν ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια ή θα τα χάσουν, γιατί είναι αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η πρόταση μομφής στον υπουργό, θωρακίζει την κυβέρνηση που δεν θα κάνει πίσω, γιατί όπως κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις, θα υποστηρίξει τον υπουργό της, αν δεν υπήρχε η πρόταση μομφής ίσως κάποια βελτίωση θα γινόταν.

Βέβαια υπάρχουν πολλοί, ίσως και αυτοί που δεν είχαν ανάγκη, που κατάφεραν να γλυτώσουν αρκετά από τα δάνεια τους, όμως στην ουσία αυτά που δεν πλήρωσαν, τα πληρώνει ο λαός με φόρους για ενίσχυση των τραπεζών.

Διάβασα σε βιογραφικό ενός από τους δισεκατομμυριούχους μας:

Τον Φεβρουάριο του 20.. ο .... καταδικάστηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό. Πρόκειται για υποθέσεις βεβαιωμένων στις δημόσιες υπηρεσίες χρεών, ύψους ... δισεκατομμυρίων δραχμών για επιβληθέντες ή παρακρατηθέντες φόρους,

Ποιος τα πλήρωσε αυτά; αυτοί που αδυνατούν να μας στείλουν έστω το 1 ευρώ μέσω των φόρων γιατί το κράτος πρέπει να ζήσει και θα τα πάρει από όποιον μπορεί.

Κώστας Ζουγρής