Είναι σωστό να παίρνουν πολιτικές θέσεις οι καλλιτέχνες;

Είναι σωστό να παίρνουν πολιτικές θέσεις οι καλλιτέχνες;

Τους τελευταίους μήνες, αλλά και παλαιότερα, στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλες χώρες όπως η Ελλάδα συχνά καλλιτέχνες παίρνουν θέσεις σε κοινωνικά θέματα και ειδικά σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτό είναι απόλυτο θεμιτό και δικαίωμα τους, όπως και όλων των πολιτών. Αυτό που κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό είναι το να χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία για να στηρίξουν τις απόψεις τους και να επηρεάσουν τον κόσμο.

Αυτό γίνεται από δεκάδες καλλιτέχνες στην Αμερική όπου δήθεν αγανακτούν και απειλούν με δικαστικό αγώνα τον Donald Trump και οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο στο παρελθόν για την χρησιμοποίηση των τραγουδιών τους στην εκλογική εκστρατεία.

Αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν και απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν την εύνοια των αντιπάλων του ψηφοφόρων.

Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης των τραγουδιών τους και δεν μπορούν να κάνουν μεμονωμένες εξαιρέσεις, αυτό θα ήταν και τεχνικός αδύνατον.

Τώρα το να βγαίνουν όλοι, ακόμα και άσχετοι, αφού δεν είναι Αμερικανοί πολίτες και να παίρνουν θέση, είναι εκ του πονηρού.

Δεν έχουν βέβαια χρηματικό κίνητρο, απλά φοβούνται την αντίδραση της άλλης πλευράς των ψηφοφόρων και δεν θέλουν να πιστέψει ο κόσμος ότι είναι με τον Trump, σχεδόν όλοι έχουν κάνει δουλειές μαζί του.

Γενικά υπάρχει μεγάλος διχασμός στην Αμερική και δεν θα τους βγει σε καλό, ο Puff Diddy που όπως όλοι οι μαύροι πιστεύουν ότι πολεμάνε τους κακούς λευκούς, μίλησε για Ρατσιστικό πόλεμο αν βγει πάλι ο Τραμπ.

Ας ελπίσουμε ότι ο νικητής θα αναδειχθεί χωρίς φασαρίες. Για του Αμερικανούς δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά, όπως ποτέ δεν άλλαξαν, απλά ο κόσμος πάντα ελπίζει, αλλά πάντα κάνει λάθος γιατί κορώνα ή γράμματα, είναι το ίδιο νόμισμα.

Κώστας Ζουγρής