Το ποιος ήταν ο Δον Κιχώτης και ποιος ο Σάντσο Πάντσο, είναι άλλη ιστορία

Το ποιος ήταν ο Δον Κιχώτης και ποιος ο Σάντσο Πάντσο, είναι άλλη ιστορία

Στα μυθιστορήματα η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην ζωή για το ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μας, εδώ οι ερμηνείες είναι διαφορετικές.

Εγώ πάντως από τον ρόλο του Δον Κιχώτη ή του Σάντσο Πάντσο, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, θα παλεύω μέχρι το τέλος και ας μην βρίσκω οικονομικό στήριγμα, αλλά ούτε και ηθικό, αφού ζούμε ένα μπερδεμένο σενάριο χωρίς ξεκάθαρους ρόλους.

Έλεγα το πρωί σε μία φίλη πως εμείς δεν περιμένουμε να μας καλύψει κάποιος που έχει την δυνατότητα τα έξοδα μας, εδώ δεν στέλνουν το 1 ευρώ, θα στείλουν 10000; Τράπεζες, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και οι ανάλογες εταιρείες βάζουν διαφήμιση όπου υπάρχει στήριξη στην εκάστοτε κυβέρνηση, την μουσική δεν πρόκειται να την στηρίξουν αν δεν πέσει τηλέφωνο.

Επίσης δεν ανήκουμε σ' αυτούς που επιδοτούνται από τα κόμματα, δεν μας υποστηρίζει η κυβέρνηση και μας απειλούν οι αντικυβερνητικοί, όταν γράφουμε τις ειδήσεις της επικαιρότητας, προσέξετε, αν πούμε ότι ο πρωθυπουργός είπε αυτά τα μέτρα για τον κορονοϊό, το θεωρούν κυβερνητική στήριξη, μιλάμε για κομματική εμπάθεια.

Κώστας Ζουγρής