Ship Of Fools-World Party

Ship Of Fools-World Party

Από τον Karl Wallinger πρώην μέλος των Waterboys, ήταν 1987

Το " Ship of Fools "  είναι ένα ροκ τραγούδι από το World Party που κυκλοφόρησε ως δεύτερο σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ του 1987 Private Revolution .

Γράφτηκε και ήταν παραγωγή από τον τραγουδιστή και πολυοργανίστα Karl Wallinger , πρώην των The Waterboys . Ο Wallinger ήταν το μοναδικό μέλος του World Party κατά τη στιγμή της απελευθέρωσης.

Ήταν το μοναδικό σινγκλ του Billboard Top 40 του World Party, που έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το chart στις 4 Απριλίου 1987 και κορυφώθηκε στο νούμερο 27.  Έφτασε επίσης στο νούμερο. 42 στο τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αρ. 5 στο Billboard Mainstream Rock chart,  και αρ. 4 στο chart Australian Music Report . 

Μια μεγαλύτερη έκδοση, στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, κυκλοφόρησε ως single 12" με διπλό B Side of World Groove (Do The Mind Guerrilla) και Nowhere Man (Ensign ENYX 6606).

Λόγω των περιβαλλοντικών στίχων και του περιεχομένου του, το τραγούδι έχει επίσης συμπεριληφθεί σε περισσότερες από δώδεκα συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής Rainbow Warriors της Greenpeace

 

https://www.popup.gr/