Truk: Το άγνωστο Hard Rock γκρουπ από την Oklahoma

Truk: Το άγνωστο Hard Rock γκρουπ από την Oklahoma

Αυτό είναι ένα γκρουπ από την Oklahoma, το οποίο έπαιξε πολύ πειστικά και ενίοτε σκληρά rock και κατάφερε να βγάλει μόνο ένα άλμπουμ, που όμως περιείχε κάποια πολύ συναρπαστικά κομμάτια.

You (1970)

Truk Tracks (Columbia C 30005) 12/70

R 2822483 1572251525 5437.jpeg

Αρχικά γνωστοί ως No Large Trucks και μετά Truck, αυτό το γκρουπ από την Oklahoma έπαιξε hard rock με πολύ fuzz κιθάρα και θύμιζε πολύ Euclid. Τα περισσότερα τραγούδια τους ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Απλά riffs, βασικούς στίχους / χορωδίες και πολύ σολάρισμα από την κιθάρα.

Pretty Lady (1970)

https://www.youtube.com/watch?v=X6LMxmIamSQ

Δεν είναι η πιο σοφιστικέ συνταγή για rock 'n' roll και ίσως επαναλαμβάνεται λίγο κουραστικά στα δέκα κομμάτια που περιέχει το άλμπουμ, αλλά είναι ένα καλό άλμπουμ από ένα καλά κρυμμένο γκρουπ, ενώ οι μπαλάντες "You" και "Pretty Lady" είναι πολύ καλύτερες από τις περισσότερες μπαλάντες εκείνης της χρονιάς. O Glenn Townshend αξίζει συγχαρητήρια για την lead guitar.

Sun Castle Magic (1970)

Η παραγωγή κατά το ήμισυ ήταν του πρώην Buffalo Springfield, Dewey Martin και ο ντράμερ Bill Daffern υπήρξε μέλος των Hunger.
Αρχίζοντας με το "Country Woman", παρεκκλίνει λίγο μετά, με άλλο ένα εξαιρετικό "Winter's Coming on". Υπάρχει μία ελαφρά μεγαλύτερη ποικιλία στην Β' πλευρά, με το garage psych "Yellow Cab Man" των Gun από το 1968 και την εκπληκτικά ελκυστική μπαλάντα "You". Κατά τα άλλα είναι riff-rock ολόκληρο.

Yellow Cab Man (1970)

https://www.youtube.com/watch?v=-zY2R-E3Gpc

Ένας κρυμμένος θησαυρός για λάτρεις της proto-metal, αν και πολύ λίγοι έχει τύχει να πέσουν πάνω σε αυτό το άλμπουμ.
Tο 1973 ο Glenn Townshend έπαιξε με τον Johnny Rivers και πιο μετά ο Willy Daffern έπαιξε στους Captain Beyond.

Silence Ending (1970)

https://www.youtube.com/watch?v=L6duwPBKILE

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ πάρθηκε στο Orange County στον τερματικό σταθμό κατά την διάρκεια μίας απεργίας των φορτηγατζήδων. Η ασφάλεια του χώρου κάλεσε την αστυνομία, καθώς υποστήριξε ότι η μπάντα δεν είχε άδεια να φωτογραφηθεί εκεί.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ'

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/