Along Comes Tandyn: Εδώ έχουμε μία ακόμη περίπτωση ενός 'unsung genius' μέσα από τις ρωγμές της psych-pop των 60ς.

Along Comes Tandyn: Εδώ έχουμε μία ακόμη περίπτωση ενός 'unsung genius' μέσα από τις ρωγμές της psych-pop των 60ς.

Along Comes Tandyn

Εδώ έχουμε μία ακόμη περίπτωση ενός 'unsung genius' μέσα από τις ρωγμές της psych-pop των 60ς. Και ενώ δεν τον έχουμε μάλλον συναντήσει ξανά, έχουμε ακούσει τραγούδια του στα σίγουρα. Είναι αυτός ο οποίος έγραψε το "Along Comes Mary" για τους Association, καθώς και τα "Sail on Sailor" και "Marcella" για τους Beach Boys, όπως και άλλα ψυχεδελικής χροιάς θέματα. Στο "Along Comes Mary", το Mary ήταν το χαϊδευτικό της Mary Jane (Marijuana).

Find Yourself

https://www.youtube.com/watch?v=KyhB_f9rmeY

Along Comes Tandyn (Sundazed SC 11222) 2013

R 4741340 1374019146 9024.jpeg

Αυτή είναι μία συλλογή από demo ηχογραφήσεις του 65 και 66. Ο ήχος είναι ποιότητα demo ασφαλώς και μέσα διακρίνει κανείς ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, harpsichord. Φωνητικά και στίχοι είναι τυπικά της δεκαετίας του 60. Στην βιογραφία του μία μικρής διάρκειας φιλία με τον Brian Wilson αναφέρεται, όπως επίσης και ότι είχε διακριθεί μαζί με ονόματα όπως Zappa, Nash, McGuinn και άλλους στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ Inside Pop: The Rock Revolution που παρουσίαζε ο Leonard Bernstein.

You Turn Me Around

https://www.youtube.com/watch?v=dyG6NSaxiG

Πολλοί λένε ότι το τραγούδι που έκανε διάσημο τον Almer εκθείαζε την χρήση των ουσιών γενικά και δεν αφορούσε μόνο στην μαριχουάνα. Στην πραγματικότητα αν διαβάσει κάποιος τους στίχους μάλλον θα καταλάβει το εντελώς αντίθετο.

Sunset Strip Soliloquy

https://www.youtube.com/watch?v=JI7kwYKnpf

O Almer έπαιζε πιάνο με το "αυτί", από όταν ήταν παιδάκι ακόμα. Όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για μία ιδιοφυΐα και είναι γεγονός ότι υπήρξε μέλος της MENSA. Όμως στην πορεία της ζωής του, δυστυχώς απέκτησε νοητικά προβλήματα , τα οποία και παρεμπόδισαν την καριέρα του.

Escape

Συνολικά εδώ έχουμε μία εξαιρετική συλλογή από psych-pop τραγούδια με ένα ενδιαφέρον garage ήχο. Κάτι που σίγουρα θα καταφέρει να κάνει πολλά κεφάλια φαν αυτού του ήχου να γυρίσουν.
Η διπολική του διαταραχή συχνά τον οδηγούσε σε απρόβλεπτες αλλαγές διάθεσης και σε συστηματικές αϋπνίες. Σύμφωνα με ένα φίλο του ο Tandyn του έλεγε πως δεν αισθανόταν ότι έπαιζε μουσική, αν δεν ήταν ξάγρυπνος για δύο ή τρεις ημέρες. Ο Almer συνέχισε να γράφει συσσωρεύοντας ένα μεγάλο όγκο τραγουδιών σε εκατοντάδες κασέτες.

Face Down in the Mud

https://www.youtube.com/watch?v=RCA3EwsrOq8

Ο Almer έφυγε από την ζωή το 2013 σε ηλικία 70 ετών. Σύντομα μετά τον θάνατο του ηχογραφήθηκε αυτή η συλλογή από κάποια τραγούδια που είχε γράψει όταν ξεκίνησε να γράφει και κυκλοφόρησε τον ίδιο χρόνο στην Sundazed. Μέσα υπάρχει στις εσωτερικές σημειώσεις η βιογραφία του.

Along comes Tandyn λοιπόν, ποτέ δεν είναι αργά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/