4 πια τα θύματα του ιού στη χώρα μας, 53 ετών ο τέταρτος

4 πια τα θύματα του ιού στη χώρα μας, 53 ετών ο τέταρτος

Ακόμα έναν νεκρό μετρά η χώρα μας από τον Κορωνοϊό.

Ακόμα έναν νεκρό μετρά η χώρα μας από τον Κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα 53χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Η ενημέρωση του Σαββάτου

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον υπεύθυνο για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα εντοπίστηκαν 38 νέα κρούσματα.

Τα περισσότερα βρίσκονται στην Αθήνα.

Συνολικά στη χώρα μας τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 228, ενώ οι θάνατοι είναι τρεις. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 22 είναι «ορφανά» και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 3400 δείγματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ζητώντας να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπου μπορούμε.

Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 61 ετών, διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.