Prefab Sprout, τους θυμόσαστε;

Prefab Sprout, τους θυμόσαστε;

Από τα συγκροτήματα που ξεκίνησαν από το Newcastle το 1978, είχαν σχετική επιτυχία από το 1984 μέχρι το 2000, ήταν ωραίο γκρουπ.

Οι Prefab Sprout είναι ένα αγγλικό ποπ συγκρότημα από τον Witton Gilbert , στην κομητεία Durham που έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1980. Σχηματίστηκαν το 1978 από τους αδερφούς Paddy και Martin McAloon και μαζί με την τραγουδίστρια, κιθαρίστα και πληκτρίστρια Wendy Smith το 1982, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Swoon με αναγνώριση των κριτικών το 1984.

Τα επόμενα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένου του 1985 του Steve 1 McQueen Το Comeback , έχει περιγραφεί από τον Paul Lester του The Guardian ως «μερικοί από τους πιο όμορφους και έξυπνους δίσκους της εποχής τους». Ο frontman Paddy McAloon θεωρείται ένας από τους σπουδαίους τραγουδοποιούς της εποχής του και το συγκρότημα έχει πιστωθεί με την παραγωγή μερικών από τις πιο "αγαπημένες" ποπ μουσική των δεκαετιών του 1980 και του 1990. 

Εννέα από τα άλμπουμ τους έφτασαν στο Top 40 στο UK Albums Chart και ένα από τα σινγκλ τους , " The King of Rock 'n' Roll ", έφτασε στο νούμερο 7 στο UK Singles Chart . Τα άλλα δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τα " When Love Breaks Down " και " Cars and Girls ". Τα τελευταία χρόνια, ο Paddy McAloon έχει διατηρήσει το όνομα Prefab Sprout ως σόλο έργο

WHEN LOVE BREAKS DOWN

 

 

THE KING OF ROCK 'N' ROLL

 

 

CARS AND GIRLS