Τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

Μελέτες έχουν αποδείξει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ και τον καρκίνο σε διάφορα μέρη του σώματος όπως τον οισοφάγο , τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες και τον καρκίνου του εντέρου.Ταυτόχρονα, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες μια μέσης κατανάλωσης αλκοόλ.Γενικά,κυριαρχεί η άποψη πως το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Εναλλακτικές προτάσεις–Εάν νιώθετε πως έχετε εξάρτηση από το αλκοόλ,προσπαθήστε να μειώσετε προοδευτικά την κατανάλωση στο ελάχιστο δυνατό .Μην υπερβαίνετε τα 3 ποτήρια την ημέρα εάν είστε γυναίκα και τα 4 ποτήρια εάν είστε άντρας.Εάν σκέφτεστε να αποβάλλετε τελείως το αλκοόλ από την ζωή σας ενώ μέχρι σήμερα καταναλώνατε μεγάλες ποσότητες,χρειάζεται προσοχή καθώς μπορείτε να παρατηρήσετε συμπτώματα στέρησης.

Τουρσί

10 3 760x506

Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες συντηρητικών και ιδιαίτερα νιτρώδη με ισχυρές ενδείξεις για πρόκληση καρκίνου .Η κατανάλωση τροφίμων όπως τα αγγουράκια τουρσί έχει συνδεθεί με δημιουργία όγκων στον στόμαχο ή τον θυροειδή αδένα αλλά ακόμα και με καρκίνο των ωοθηκών σύμφωνα με μελέτες στην Αμερική.

12 Foods Cancer Docs Try to Never Eat

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι πρέπει να αποφεύγονται για πολλούς διαφορετικούς λόγους,σύμφωνα με ειδικούς ογκολόγους .Το αλάτι οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και μακροπρόθεσμα με την εμφάνιση καρκίνου.Η νόσος εμφανίζεται στο στομάχι,τον οισοφάγο και το πάγκρεας.Τα άτομα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως υψηλού κινδύνου ανήκουν στην ηλικία των 50 + και πάσχουν από διαβήτη.Η υψηλή κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί επίσης με πληθώρα άλλων νόσων όπως τα καρδιαγγειακά ,την οστεοπόρωση ακόμα και την παχυσαρκία που πυροδοτούν με την σειρά τους άλλους τύπους καρκίνου.

Σόδα

drinks supermarket cans beverage 2

Πηγή: thebreastcancercharities.org/
Η σόδα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ζάχαρη. Είναι γνωστό πως η ζάχαρη αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα καρκινικά κύτταρα. Ακόμα και χωρίς της προσθήκη ζάχαρης ,αποτελεί μία κακή επιλογή καθώς πολύ συχνά περιέχει χημικά πρόσθετα όπως τεχνητές χρωστικές. Η πιο διαδεδομένη από αυτές είναι η Caramel IV που περιέχει ως συστατικό την καρκινογόνο ουσία 4-MEI ,αποτέλεσμα της επεξεργασίας αμμωνίας.

Εναλλακτικές προτάσεις – Η κατανάλωση νερού είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη σόδα , προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο σκεύασμα που δεν περιέχει Caramel IV.

Ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, σολωμός

Ο σολωμός που αλιεύεται στην ανοιχτή θάλασσα περιέχει ένα σύνολο ωφέλιμων πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό.Όμως, περισσότερο από το 60 % της συνολικής ποσότητας σολωμού που καταναλώνεται στις ΗΠΑ προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες.Τα ψάρια αυτά δύναται να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων, που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα του ψαριού. Μετά την κατανάλωση από τον άνθρωπο οι ουσίες αυτές εναποτίθενται και στον οργανισμό μας.

Εναλλακτικές προτάσεις–Προτιμήστε αλιεύματα που προέρχονται από αλιεία σε ανοιχτή θάλασσα ή προσθέστε στη διατροφή σας συμπληρώματα ιχθυέλαιου

Επεξεργασμένο κρέας

pexels photo 929137

Ο κατάλογος των επεξεργασμένων κρεατοσκευασμάτων περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων όπως το μπέικον και τα λουκάνικα.Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους συνήθως προστίθενται μεγάλες ποσότητες αλατιού αλλά και ουσίες με βλαπτική επίδραση όπως τα νιτρικά και τα νιτρώδη για να διατηρήσουν το κρέας αναλλοίωτο.Τα πρόσθετα αυτά έχουν επίσης σαν σκοπό να βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση αλλά προσθέτουν έναν επιπλέον κίνδυνο στην υγεία σας.

Εναλλακτικές προτάσεις – Προτιμήστε βιολογικό κρέας και κρεατοσκευάσματα με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία .Μην ξεχνάτε πως το προσεκτικό πλύσιμο και μαγείρεμα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Πατατάκια

pexels photo 479629

Τα πατατάκια μπορύν να επιδράσουν βλαπτικά στην υγεία με πολλούς τρόπους.Αρχικά,χρησιμοποιούνται ακατάλληλα λίπη,τα λεγόμενα τρανς-λιπαρά για την παρασκευή τους, τα οποία απορροφώνται.Στη συνέχεια, προστίθεται αλάτι.Το αλάτι αυξάνει την πιθανότητα καρκινογένεσης αλλά και την πιθανότητα καρδιακών νόσων.Πολλά πατατάκια περιέχουν επίσης τεχνητές χρωστικές ουσίες αλλά και συντηρητικά.

Εναλλακτικές προτάσεις–Προτιμήστε σνακ που είναι ωφέλιμα για την υγεία όπως σπιτικά ποπ-κορν και κουλουράκια ή αποξηραμένες μπανάνες και φρούτα.