Είναι σωστή η άποψη: Τώρα που υπάρχει το διαδίκτυο, δεν έχουμε ανάγκη κανένα

Είναι σωστή η άποψη: Τώρα που υπάρχει το διαδίκτυο, δεν έχουμε ανάγκη κανένα

Συχνά ακούμε για τις αρετές του διαδικτύου και τις δυνατότητες που έχει ο κάθε επισκέπτης να βρει πολλά πράγματα στα οποία δεν είχε πρόσβαση πριν κυρίως λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Όμως εκτός από την θετικής της πλευρά, αυτή η άποψη έχει κατά την γνώμη μου και την λανθασμένη.

Όσο και να ανακαλύπτει κάποιος 'κρυμμένα μυστικά' στο διαδίκτυο, αυτά θα παραμείνουν κρυμμένα αφού ο καθένας πια έχει τους δικούς του αγαπημένους καλλιτέχνες και μιλάμε βέβαια για την Ελλάδα την χώρα που το τζάμπα είναι κάτι σαν απόδειξη της εξυπνάδας μας όταν το πετυχαίνουμε.

Το διαδίκτυο περιλαμβάνει εκατομμύρια τραγούδια, αν όχι δισεκατομμύρια, πώς μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος τα πραγματικά καλύτερα;

Αν μπεις σε μία βιβλιοθήκη που θα περιλαμβάνει όλη την βιβλιογραφία της ανθρώπινης ιστορίας θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις μόνος σου τα καλύτερα;

Το διαδίκτυο κατά την γνώμη μου είναι βέβαια μία πηγή γνώσεων, όμως η αξιολόγηση του περιεχομένου δεν είναι τόσο εύκολη, όσο νομίζουν μερικοί, αντίθετα έχει κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

Βέβαια τους περισσότερους τους ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη, αλλά στην ουσία γι' αυτό δεν έχει πια καμία ή ελάχιστη σχέση με τις μουσικές εξελίξεις η χώρα μας.

Ο κόσμος μαθαίνει αυτά που προωθούν οι τηλεοπτικές εκπομπές και αφορούν τα μεγάλα ονόματα της επικαιρότητας και αυτά που ανακαλύπτει ο ίδιος στις μουσικές πλατφόρμες, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.

Ουδείς αναντικατάστατος βέβαια, αλλά όλα αυτά τα 45 χρόνια που διαρκεί η επαφή μας κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε γνωστό στο κοινό το ποίο βέβαια αντλεί τις πληροφορίες του από παντού και αξιολογεί, όπως τώρα από τις άψυχες πλατφόρμες που ουσιαστικά τροφοδοτούνται από τους επισκέπτες, αφού αναπαράγουν αυτά που τους ζητάει ο καθένας μας.

Κώστας Ζουγρής

Γίνετε μέλη στην ομάδα μας