Η μουσική του Monte Dunn και της Karen Cruz ήταν αποτέλεσμα ενός πολύ αγνού πόθου...

Η μουσική του Monte Dunn και της Karen Cruz ήταν αποτέλεσμα ενός πολύ αγνού πόθου...

Folk Attitude

Ένας δίσκος προέκυψε από αυτή την πολύ όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι στη ζωή. Του Monte Dunn, session παίκτη της κιθάρας και της Karen Cruz, μίας έξοχης τραγουδοποιού / τραγουδίστριας. Πολύ όμορφα ερμηνευμένα γήινα θέματα, που κυμαίνονται από μπαρόκ έως country με ψυχεδελικές αιχμές.

Monte Dunn & Karen Cruz (Cyclone CY-4101) 5/70

Monte Dunn Karen Cruz

Η μουσική του Monte Dunn και της Karen Cruz είναι αποτέλεσμα ενός πολύ αγνού πόθου για να εκφράσουν τον έρωτα και τις πραγματικότητες μίας ζωής που ζει κάποιος στον μέγιστο βαθμό-μία πολύ απλή δήλωση πάνω από το χάος και την σύγχιση της αρτιστικής επιβίωσης σε ένα υλιστικά απαιτητικό κοινωνικό σύνολο. Η ειλικρίνεια και η ομορφιά των λέξεών τους και της μουσικής προτείνει μία τίμια λύση στην πολύπλοκη και συχνά διαστρεβλωμένη κοινωνία μας.

Never in My Life (1970)

Ευγενική folk-rock με χαλαρό vibe από αυτό το ζευγάρι στη ζωή. Ο Dunn ήταν ένας πολύ γνωστός session κιθαρίστας, ενώ η Cruz έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια (με την αξιοσημείωτη εξαίρεση του "Yellow Cab", του Tim Hardin, το οποίο διασκεύασαν εξαιρετικά καλά). Υπάρχει ένας αριθμός ερωτικών τραγουδιών και λίγη αντι-πολεμική ρητορική.

Lullabye (1970)

Το ζεύγος εναρμονίζεται πολύ καλά και η μουσική που τους συνοδεύει (από την αφρόκρεμα των session παικτών, συμπεριλαμβανομένων των Eric Weissberg, Bruce Langhorne και Hal Blaine) είναι επίσης εξαιρετική.

Self Satisfaction (1970)

O Monte Dunn είχε παίξει σε άλμπουμ των Ian & Sylvia, Cher, Buffy Saint-Marie και Peter, Paul and Mary. Το σπάνιο άλμπουμ που έκανε με την σύζυγό του Karen Cruz δυστυχώς απέτυχε στις πωλήσεις και έτσι ο Dunn επέστρεψε στην session δουλειά και ακολούθησαν εμφανίσεις του σε άλμπουμ των Tim Hardin, Richie Havens και Fred Neil.

Order to Things (1970)

Όπως μας λέει ο Dunn:

"Και ύστερα μία μέρα συνάντησα την Karen και ότι μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να είμαστε μαζί. Η μουσική ήταν τόσο σημαντική και για τους δύο, η Karen τραγούδησε με μπάντες σε κλαμπ, folk και μετά άρχισε να συνθέτει και εγώ όπου μπορούσα έπαιρνα και έκανα τραγούδια για να ζήσουμε και αγαπούσα την μουσική μου και την γυναίκα μου.

Loving You (1970)

Είχα παίξει στις δουλειές πολλών μεγάλων καλλιτεχνών. Όμως η μουσική της Karen με αιχμαλώτισε όσο τίποτα άλλο είχα παίξει. Παιδιά και μουσική, επανάσταση, χιλιάδες αντιθέσεις, χαρές, πόνος, η ζωή όπως την ζούσαμε μαζί, η μουσική μας".

Ένας folk-rock δίσκος που ίσως να μην αλλάξει την ζωή σας, αλλά κρίνεται ότι αξίζει να τον ακούσετε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/